Friday, February 6, 2009

ရွဴးရွဴးရွဲရွဲ ယိုးဒယား ပဲၾကာဇံသုပ္



အခ်ဥ္အစပ္အရမ္းႀကိဳက္တဲ႔သူမ်ား ကုိ ပဲၾကာဇံသုပ္လုပ္စားနည္း အလြယ္ေလးေျပာျပပါမည္။ ေရးေနရင္းေတာင္ သားရည္က်ခ်င္လာၿပီေလ။ :D ဒီလုိပဲၾကာဇံခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္အသုပ္ကုိ အလြယ္တကူ သုပ္စားလုိ႔ရပါတယ္။
လုိအပ္ေသာစာရင္း
၁။ ပဲၾကာဇံ
၂။ ဥနီ
၃။ ၾကက္သြန္နီ
၄။ ေဂၚဖီထုပ္
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး
၆။ ပုဇြန္/ျပည္ႀကီးငါး/ကင္းမြန္
၇။ သံပရာသီး (သုိ႔) ရွာလကာရည္ (သုိ႕) ဗနီဂါ
၈။ ျမန္မာနံနံပင္
၉။ ငရုတ္သီးစိမ္း

ျပဳလုပ္နည္း
ပဲၾကာဇံကုိ ၅ မိနစ္ေလာက္ ျပဳတ္ပါ။ ပဲၾကာဇံက်က္ရင္ စကာခုံးထဲထည္႔ေရေအးနဲ႔ေဆးပါ။
ပုဇြန္/ျပည္ႀကီးငါး/ကင္းမြန္ ကုိလည္း ၅ မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ပါ။
ဥနီကုိ ျခစ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေဂၚဖီ၊ နံနံ၊ ငရုတ္သီး တုိ႔ကုိ ပါးပါးလွီးပါ။
သုပ္မယ္႔ ပန္းကန္ထဲသုိ႔ ျပဳတ္ထားေသာ ပဲၾကာဇံ၊ ပုဇြန္၊ ျပည္ႀကီးငါး/ကင္းမြန္၊ ျခစ္ထားေသာ ဥနီ၊ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေဂၚဖီ၊ နံနံ၊ ငရုတ္သီး ထည္႔ၿပီး ဆား (သုိ႔) ယိုးဒယား ငံျပာရည္၊ အခ်ဳိမုန္႔၊ သံပရာသီး/ (သုိ႔) ရွာလကာရည္ (သုိ႕) ဗနီဂါ တုိ႔ကုိ ေရာနယ္ၿပီး စားသုံးႏိုင္ပါၿပီ။ အလြန္တရာမွ စားေကာင္းလွေသာ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲ ယုိးဒယား ပဲၾကာဇံသုပ္ပါ။ ေရေႏြးေလးနဲ႔ဆုိ ရွယ္ပဲ ရွယ္ပဲ။ :D
(ကိုယ္လုပ္စားတဲ႔ ပုံက ဓာတ္ပုံရုိက္တာ မေကာင္းလို႔ ဆုိင္မွာသြားစားတုံးက ရုိက္တဲ႔ပုံပါ။)

No comments: