စားခ်င္စဖြယ္ ျပင္ဆင္တယ္။ ေကာင္္းေလအိ မေကာင္းေလအိေတာ႔ မသိ။ :D
အိမ္ကကုိယ္ေတာ္က ဒီေန႔ညေန နန္းႀကီသုပ္ျဖစ္ျဖစ္၊ ေခါက္ဆဲြသုပ္ျဖစ္ျဖစ္ မစားရတာ ၾကာေနၿပီေျပာလုိ႔ ဒီေန႔ ညေနစာကုိ ၾကက္ဥေခါက္ဆဲြသုပ္္လုပ္စားပါတယ္။ အလြယ္တကူ ခ်က္စားလုိ႔ရတဲ႕နည္းပါ။ မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ဂ်ဳံေခါက္ဆဲြနဲ႔ လုပ္စားလုိ႔ရပါတယ္။
လုိအပ္ေသာအရာမ်ား
၁။ ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲေျခာက္
၂။ ၾကက္သား
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ
၄။ တုိပန္က်န္ (ေခၚ) တရုတ္ပဲငါးပိ
၅။ ပဲပင္ေပါက္
၆။ ပဲက်က္မုန္႔
၇။ နံနံပင္ (သုိ႔) ၾကက္သြန္ၿမိတ္
ခ်က္ျပဳတ္ပုံ
ၾကက္ဥေခါက္ဆဲြကုိ ျပဳတ္ထားပါ။ ေခါက္ဆဲြက်က္ရင္ ေရေဆးနဲ႔ေဆးၿပီး ဇကာကုံးနဲ႔စစ္ထားပါ။ ပဲပင္ေပါက္ကုိ ေရေႏြးေဖ်ာထားပါ။
ၾကက္သားကုိ အတုံးေသးေလးမ်ားလွီးထားပါ။ ဆား၊ အခ်ဳိမုန္႔ အနည္းငယ္ထည္႔နယ္ပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိလဲ ေတာက္ေတာက္စင္းထားပါ။
ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ေတာက္ေတာက္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ၾကက္သြန္နီကုိ အနည္းငယ္ ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ၾကက္သြန္နီမ်ား ေပ်ာ႔အိသြားလွ်င္ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကုိ ထည္႔ပါ။ ၾကက္သားက်က္ေအာင္ထိ ဟုိေမႊ ဒီေမႊလုပ္ေပးပါ။ ၾကက္သားက်က္ရင္ ငရုတ္သီးမုန္႔ အနီ၊ ဆႏြင္း၊ တုိပန္က်န္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမုန္႔၊ ေရ အနည္းငယ္ထည္႔ပါ။ ဆီျပန္ေအာင္ခ်က္ပါ။ ၾကက္သား ဆီျပန္လာလွ်င္ စတင္စားသုံးႏုိင္ပါၿပီ။
ေခါက္ဆဲြသုပ္ျပင္ဆင္ပုံ
စားမယ္႔ပန္းကန္ထဲသုိ႔ ျပဳတ္ထားေသာ ၾကက္ဥေခါက္ဆဲြထည္႔၊ ေရေႏြးေဖ်ာထားေသာ ပဲပင္ေပါက္အနည္းငယ္ထည္႔၊ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားထည္႔(မိမိစိတ္တုိင္းက် ႀကိဳက္သေလာက္ထည္႔ :D)၊ ပဲက်က္မုန္႔ အနည္းငယ္ထည္႔၊ နံနံပင္(သုိ႔)ၾကက္သြန္ၿမိတ္ထည္႔၊ ၾကက္သြန္နီကုိပါးပါးလွီး သံပရာသီးညစ္ၿပီး ထည္႔စားလဲေကာင္းပါတယ္။ အသင္႔စားသုံးႏုိင္ေသာ ၾကက္ဥေခါက္ဆဲြသုပ္ပါ။
( ဆား (သုိ႔) ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမုန္႔ကုိ လုိအပ္မွ ထည္႔စားပါ။ ၾကက္သားခ်က္ထဲ ဆား၊ အခ်ဳိမုန္႔ ပါၿပီးသားဆုိေတာ႔ ဆားငံသြားမွာစုိးလုိ႔ပါ။)
လုိအပ္ေသာအရာမ်ား
၁။ ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲေျခာက္
၂။ ၾကက္သား
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ
၄။ တုိပန္က်န္ (ေခၚ) တရုတ္ပဲငါးပိ
၅။ ပဲပင္ေပါက္
၆။ ပဲက်က္မုန္႔
၇။ နံနံပင္ (သုိ႔) ၾကက္သြန္ၿမိတ္
ခ်က္ျပဳတ္ပုံ
ၾကက္ဥေခါက္ဆဲြကုိ ျပဳတ္ထားပါ။ ေခါက္ဆဲြက်က္ရင္ ေရေဆးနဲ႔ေဆးၿပီး ဇကာကုံးနဲ႔စစ္ထားပါ။ ပဲပင္ေပါက္ကုိ ေရေႏြးေဖ်ာထားပါ။
ၾကက္သားကုိ အတုံးေသးေလးမ်ားလွီးထားပါ။ ဆား၊ အခ်ဳိမုန္႔ အနည္းငယ္ထည္႔နယ္ပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိလဲ ေတာက္ေတာက္စင္းထားပါ။
ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ေတာက္ေတာက္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ၾကက္သြန္နီကုိ အနည္းငယ္ ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ၾကက္သြန္နီမ်ား ေပ်ာ႔အိသြားလွ်င္ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကုိ ထည္႔ပါ။ ၾကက္သားက်က္ေအာင္ထိ ဟုိေမႊ ဒီေမႊလုပ္ေပးပါ။ ၾကက္သားက်က္ရင္ ငရုတ္သီးမုန္႔ အနီ၊ ဆႏြင္း၊ တုိပန္က်န္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမုန္႔၊ ေရ အနည္းငယ္ထည္႔ပါ။ ဆီျပန္ေအာင္ခ်က္ပါ။ ၾကက္သား ဆီျပန္လာလွ်င္ စတင္စားသုံးႏုိင္ပါၿပီ။
ေခါက္ဆဲြသုပ္ျပင္ဆင္ပုံ
စားမယ္႔ပန္းကန္ထဲသုိ႔ ျပဳတ္ထားေသာ ၾကက္ဥေခါက္ဆဲြထည္႔၊ ေရေႏြးေဖ်ာထားေသာ ပဲပင္ေပါက္အနည္းငယ္ထည္႔၊ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားထည္႔(မိမိစိတ္တုိင္းက် ႀကိဳက္သေလာက္ထည္႔ :D)၊ ပဲက်က္မုန္႔ အနည္းငယ္ထည္႔၊ နံနံပင္(သုိ႔)ၾကက္သြန္ၿမိတ္ထည္႔၊ ၾကက္သြန္နီကုိပါးပါးလွီး သံပရာသီးညစ္ၿပီး ထည္႔စားလဲေကာင္းပါတယ္။ အသင္႔စားသုံးႏုိင္ေသာ ၾကက္ဥေခါက္ဆဲြသုပ္ပါ။
( ဆား (သုိ႔) ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမုန္႔ကုိ လုိအပ္မွ ထည္႔စားပါ။ ၾကက္သားခ်က္ထဲ ဆား၊ အခ်ဳိမုန္႔ ပါၿပီးသားဆုိေတာ႔ ဆားငံသြားမွာစုိးလုိ႔ပါ။)
No comments:
Post a Comment