ငါးရံေျခာက္ကုိ ဆီစိမ္းနည္းနည္းပဲဆမ္းထားတာပါ။
ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔တဲြစားလဲေကာင္းပါတယ္။
အိမ္မွာေတာ႔ ငါးေျခာက္ေတြဆုိရင္ ေၾကာ္ပဲစားတယ္။ ဖုတ္စားရင္ ဟုိကြ်မ္း ဒီကြ်မ္း၊ ထုေထာင္းလုိက္ရင္လဲ ဟုိေၾက ဒီေၾက နဲ႔ဆုိေတာ႔ စားရတာက နည္းနည္း၊ ပစ္ရတာက မ်ားမ်ားမုိ႔လုိ႔ ေရစိမ္ၿပီး ေၾကာ္စားလုိက္ပါတယ္။ ဖုတ္ၿပီးစားရင္ေတာ႔ အနံကပုိၿပီးေမႊးတာေပါ႔။ ဒီမွာက ဖုတ္ဖုိ႔ မီးေသြးမီးဖုိလဲ မရွိေတာ႔ အိမ္ကပါးလုိက္ေသာ ငါးရံကုိ ေၾကာ္စားပါတယ္။
ေၾကာ္ပုံေၾကာ္နည္း
မေၾကာ္ခင္ ငါးရံကုိ ေရနဲ႔ ၁၅ မိနစ္ေလာက္စိမ္ထားပါ။ ေၾကာ္မယ္႔အိုးထဲသုိ႔ ဆီနည္းနည္းထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ေရစိမ္ထားေသာ ငါးရံေျခာက္ကို ထည္႔ၿပီးေၾကာ္ပါ။ နီနီေလးျဖစ္ေအာင္ေၾကာ္ပါ။ အိုးေပၚက ခ်ခ်ျခင္း ေထာင္းပါေလ။ ဒါမွ ငါးရံေျခာက္က မြမြေလးျဖစ္မွာပါ။ မဟုတ္ရင္ ငါးရံေျခာက္က မာသြားတတ္လုိ႔ပါ။ ၿပီးရင္ ဆီစိမ္းကုိထည္႔ပါ။ အသင္႔စားသုံးႏုိင္ေသာ ငါးရံေျခာက္ဆီဆမ္းေမႊးေမႊးေလးရပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment