Thursday, February 26, 2009

မာလာငါးဟင္း


ဘုရားစူး ငါးပါတယ္ေနာ္။ အၿမီးပုိင္းေလး ေတြ႔လား။ ငါးကေက်ာက္ေက်ာေခ်ာင္းေတြနဲ႔ဖုံးေနတယ္။ ဟဲဟဲ


ဒီမာလာငါးဟင္း အႏွစ္ထုပ္နဲ႔ခ်က္တာ (သူငယ္ခ်င္းေပးတဲ႔လက္ေဆာင္ပါ) လက္ေဆာင္မ်ားနဲ႔အလုပ္ျဖစ္ေန၏။ :D


ခ်က္ျပဳတ္နည္း

ေက်ာက္ေက်ာေခ်ာင္းကုိ ေရ ၁ နာရီေလာက္စိမ္ထားပါ။ ၿပီး ျပဳတ္ထားပါ။
ငါးကုိ ဆား၊ အခ်ဳိမုန္႔၊ ဆႏြင္းအနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး ေၾကာ္ထားပါ။ ကြ်တ္ေနေအာင္ေၾကာ္စရာမလုိပါဘူး။ ဟင္းႏွစ္နဲ႔ေရာလိုက္ရင္ ငါးေၾကသြားမွာစုိးလုိ႔ တဘတာ ေၾကာ္ရုံပါ။
ၾကက္သြန္နီ ၂ လုံးကုိ ေလးျခမ္းစိတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ တက္ကုိ အရွည္လုိက္လွီး၊ ဂ်င္း အနည္းငယ္ကုိ အရွည္လုိက္လွီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လုံး ေလးျခမ္းစိတ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၀ ေထာင္႔ကုိႏွစ္ျခမ္းျခမ္း၊ ဗမာနံနံ အနည္းငယ္္ကုိေတာက္ေတာက္စင္း၊ ပင္စိမ္းရြက္ အနည္းငယ္ကုိေတာက္ေတာက္စင္း၊ ဖက္ဖယ္ရြက္ အနည္းငယ္ကုိ ေတာက္ေတာက္စင္း (မုိးေကာင္းကအေခၚအေ၀ၚေတာ႔ ဖက္ဖယ္ရြက္လုိ႔ေခၚတယ္။ ဒီက စလုံးအေခၚအေ၀ၚေတာ႔ (Laksa Leaf) ဆုိလားပဲ။) ဒါေတာင္ ရွမ္းနံနံပါထည္႔ရင္ေကာင္းတယ္။ အေမႊးအႀကိဳင္ေတြစုံသြားတာေပါ႔။ စုံလဲ စား။ မစုံလဲ စားေပါ႔ေလ။ ဟဲဟဲ..........
ၿပီးခ်က္မယ္႔အုိးကုိ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ပါ။ ဆီက်က္ရင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဂ်င္း ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ အေရာင္နီလာသည္ အထိ ေစာင္႔စရာမလုိပါဘူး။ အနည္းငယ္ ေပ်ာ႔သြားရင္ ရပါၿပီ။ ၿပီး မာလာငါးဟင္းအႏွစ္ထုပ္ထည္႔ပါ။ ေၾကာ္ထားတဲ႔ငါးထည္႔ပါ။ ျပဳတ္ထားတဲ႔ ေက်ာက္ေက်ာေခ်ာင္းထည္႔ပါ။ ေရေႏြး ထည္႔ပါ။ (ေရေႏြးမရွိလဲ ေရေအးထည္႔လဲရင္ပါတယ္) ဟင္းဆူပြက္လာရင္ ေတာက္ေတာက္စင္းထား ေသာ နံနံ၊ ပင္စိမ္း၊ ဖက္ဖယ္ရြက္မ်ားကုိထည္႔ပါ။ (ဆား၊ အခ်ဳိမုန္႔ကုိ လုိအပ္မွ ထည္႔ပါ။ ဟင္းအႏွစ္ကလဲ ပါၿပီးသားမုိ႔လုိ႔ပါ)
အသင္႔စားသုံးႏုိင္ေသာ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲ မာလာငါးဟင္းတခြက္ပါ။ လုိအပ္ရင္ ငရုတ္ေကာင္းမုန္႔ပါ ထည္႔။ ပူပူစပ္စပ္ငါးဟင္းတခြက္။ ေကာင္းေလအိ မေကာင္းေလအိေတာ႔ မသိ။ :D

No comments: