Thursday, February 26, 2009

မုန္႔ဟင္းခါး


ၿပီးခဲ႔တဲ႔ တနင္ဂေႏြေန႔က ကုိယ္ေတာ္ႀကီးရဲ႕သူငယ္ခ်င္းမ်ားနဲ႔ ေျမာင္းျမေဒၚခ်ဳိ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္စားတယ္။


ပဲေၾကာ္၊ အီၾကာေကြး၊ ပဲေတာင္႔ရွည္၊ နံနံ၊ ငရုတ္သီးေလွာ္ေထာင္း စပ္မွစပ္(အိမ္ကပုိ႔ေပးတာ)၊ သံပရာသီး၊ ပူစီနံ (ေမာ္လၿမိဳင္ကလား က်ဳိက္ထုိကလား မသိ၊ ပူစီနံပါထည္႔စားတယ္တဲ႔) သူငယ္ခ်င္း အစ္မက ေျပာတယ္။ ပူစီနံကလဲ ရွိတာနဲ႔ ထည္႔လုိက္တယ္။
(အဆင္သင္႔ခ်က္ရုံပဲဆုိေတာ႔ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္နည္းေတာ႔ မေရးေတာ႔ဘူး။)

No comments: