ဒီေန႔ေတာ႔ ငါးရံေျခာက္ကုိ ေထာင္းၿပီး ငရုတ္သီးနဲ႔စပ္စပ္ေလး တမ်ဳိးေၾကာ္လုိက္တယ္။ ဟုိေန႔က ရုိးရုိးဆီစမ္းစားၿပီးၿပီဆုိေတာ႔ တမ်ဳိးတဖုံေျပာင္းလဲခ်က္မွ ေတာ္ေတာ႔မည္။ ေတာ္ေန ကုိယ္ေတာ္က ႏုတ္သီးဆူေနအုံးမည္။ :D
ေၾကာ္ပုံေၾကာ္နည္း
ငါးရံေျခာက္ကုိ မိနစ္ ၃၀ ေလာက္ေရစိမ္ထားပါ။ ေရစိမ္ဖုိ႔အခ်ိန္မရလဲ အေရးမႀကီးပါဘူး။ တခါတည္းျပဳတ္လုိက္ရင္လဲ ရပါတယ္။ ငါးရံေျခာက္ကုိ ႏူးေနေအာင္ျပဳတ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ ငါးရံေျခာက္ကုိေထာင္းပါ။(ေထာင္းစရာ ငရုတ္ဆုံမရွိလဲ လက္နဲ႔ဖိဖိၿပီး ေခ်လုိ႔ရပါတယ္)။ ၾကက္သြန္နီ ၅ လုံးေလာက္ကုိပါးပါးလွီးထားပါ။ ေၾကာ္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီထည္႔။ ဆီက်က္လာရင္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီကုိထည္႔ပါ အေရာင္အနည္းငယ္ နီလာထိေၾကာ္ပါ။ ၿပီးေထာင္းထားေသာ ငါးရံေျခာက္ကုိထည္႔ပါ။ အုိးမကပ္ေအာင္ အဆက္မျပတ္ေမြေပးပါ။ အေရာင္နီလာေအာင္အထိေၾကာ္ေပးပါ။ ငါးရံေျခာက္ရၿပီဆုိရင္ ခ်ခါနီးကုိ ငရုတ္သီးခြဲျခမ္းဖတ္ထည္႔ပါ။ အစပ္မစားရင္ေတာ႔ အခ်ဳိေၾကာ္စားလဲေကာင္းပါတယ္။ ကြ်န္မကေတာ႔ ဆား၊ အခ်ဳိမုန္႔နည္းနည္းထည္႔လုိက္ရေသးတယ္။ ငါးရံေျခာက္က ဆားေပါ႔ မုိ႔လုိ႔ပါ။ (ဆား၊ အခ်ဳိမုန္႔က လုိအပ္ရင္ေတာ႔ထည္႔ပါ)။ အိမ္က ကုိယ္ေတာ္အႀကိဳက္ ႏွာရည္မ်ားထြက္ေအာင္ ငါးရံေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္ စပ္စပ္ ေလး။ :D
No comments:
Post a Comment