Wednesday, February 11, 2009

အမဲသားနဲ႔အာလူးခ်က္



အမဲသား၀ယ္ခဲ႔ရင္ အၿမဲတမ္းလုိ ဆား၊ အခ်ဳိမုန္႔နဲ႔နယ္ၿပီး ႏူးေနေအာင္ အရင္ျပဳတ္ထားလုိက္တယ္။ ၿပီးေတာ႔မွ ကုိယ္စားခ်င္သလုိမ်ဳိး ျပန္ၿပီးခ်က္စားတယ္။ ဒီေန႔ေတာ႔ အမဲသားကုိ ဆီနည္းနည္း၊ အာလူးနည္းနည္းနဲ႔ေရာခ်က္လုိက္တယ္။

ခ်က္ျပဳတ္ပုံ
ၾကက္သြန္နီ ၂လုံး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃တက္ေလာက္ကုိ ေထာင္းထားပါ။ ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီနည္းနည္းထည္႔၊ ဆီက်က္ရင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည္႔ပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နည္းနည္း နီလာၿပီး အိသြားရင္ အေရာင္တင္ငရုတ္သီးမုန္႔အနည္းငယ္ထည္႔၊ ျပဳတ္ထားေသာအမဲသားထည္႔၊ အာလူး ၂ လုံး အခံြႏႊာၿပီး ေလးျခမ္းစိတ္ထည္႔၊ ဆား၊ အခ်ိဳမုန္႔ အနည္းငယ္ထည္႔၊ ေရနည္းနည္းထည္႔ၿပီး ဆီျပန္လာေအာင္တည္ထားလုိက္ပါေလ။ ဆီျပန္လာရင္ မဆာလာအနည္းငယ္ထည္႔။ ၿပီးလွ်င္ အသင္႔စားသုံးႏုိင္ပါၿပီ။ ေကာင္းေလအိ မေကာင္းေလအိေတာ႔မသိ။ :D
(ဒီတခါ ဆီနည္းနည္းနဲ႔ အုိးကပ္ေနေအာင္ခ်က္ထားတာပါ။)

No comments: