ခ်က္ျပဳတ္ပုံ
အမဲသားကုိ မိမိႀကိဳက္သလုိ အတုံးတုံးပါ။ ေရေဆးပါ။ ၿပီးရင္ အမဲသားကုိ ဆား၊ အခ်ဳိမုန္႔၊ ဆႏြင္း၊ ဂ်င္းေထာင္း အနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး နယ္ပါ။ ၁၀ မိနစ္၊ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ နပ္ထားပါေလ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိေထာင္း ထားပါ။ ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီထည္႔၊ ဆီက်က္လာရင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိထည္႔ပါ။ အေရာင္နီေအာင္ထိေၾကာ္ပါ။ အေရာင္တင္အနီမုန္႔ အနည္းငယ္ထည္႔ပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားနီရဲလာ လွ်င္ နယ္ထားေသာ အမဲသားကုိထည္႔ပါ။ ၅ မိနစ္ေလာက္လုံးထားေပးပါ။ (ဟုိေမႊ ဒီေမ ႊလုပ္ေပးလုိ႔ေျပာတာပါ။) ၿပီးရင္ ဆား၊အခ်ိဳမုန္႔ အနည္းငယ္ထည္႔ ေရထည္႔ၿပီး အမဲသားႏူးေအာင ္ထိတည္ ထားပါေလ။ ဆီျပန္လာရင္ မဆာလာအနည္းထည္႔၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ထည္႔(ၾကာညိဳ႕)ပါ။ အသင္႔စားသုံး ႏုိင္ ေသာ အမဲနပ္တခြက္ရပါၿပီ။
အမဲနပ္၊ မုန္လာဥခ်ဥ္ဟင္း၊ ပါပလာေၾကာ္
No comments:
Post a Comment