မာလဟင္းသီးရြက္စုံသုပ္ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲလုပ္ထားတယ္။
ညေနစာ ထမင္းလြတ္ သူတစ္ပန္းကန္၊ ကုိယ္တစ္ပန္းကန္ (ေရေႏြးၾကမး္နဲ႔ ေလြးၾကမယ္)
ျပဳတ္ထားေသား အသီးအရြက္မ်ား
လုိအပ္ေသာ အသီးအရြက္မ်ား
ေက်ာက္ေက်ာေခ်ာင္း(ေခၚ)ေခါက္ဆြဲေခ်ာင္း
ၾကာစြယ္
အာလူး
မုန္လာဥနီ(ေခၚ)ဥနီ
ပန္းပြင္႔စိမ္း(ေခၚ)ဘလုိကုိလီ
မွဳိေျခာက္(ေခၚ)ၾကြက္နားရြက္မွဳိ
မုန္းညင္းျဖဴထုပ္
ေဂၚဖီထုပ္
ေဘဘီမုန္းညင္း
ပဲျပား
ပဲၾကာဇံ
ပန္းမုန္လာ
ေဘဘီေျပာင္းဖူး
ကုိက္လန္
ပဲပင္ေပါက္
ကန္စြန္းရြက္
ကန္စြန္းဥ
(အသီးအရြက္ကေတာ႔ ကုိယ္ႀကိဳက္တဲ႔ အသီးအရြက္ထည္႔လုိရပါတယ္)
ကြ်န္မကေတာ႔ ကုိယ္ရွိတဲ႔ အသီးအရြက္ပဲထည္႔လုိက္ပါတယ္။ ေဘဘီေျပာင္းဖူး၊ ကုိက္လန္၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ကန္စြန္း ရြက္၊ ကန္စြန္းဥ အဲဒါေတြ မရွိလုိ႔မထည္႔လုိက္ပါဘူး။
မာလဟင္းအတြက္ လုိအပ္ေသာအရာ
ၾကက္သား(သုိ႔)၀က္သားေတာက္ေတာက္စင္း
မာလဟင္းအႏွစ္ထုပ္
ေျမပဲဆံေထာင္း
ေစာေကာဆီက်က္(ကြ်န္မႀကိဳက္လုိ႔ထည္႔တာပါ။ မႀကိဳက္လဲ မထည္႔ရင္ရပါတယ္။)
ငရုတ္သီးေၾကာ္ေထာင္း(သုိ႔)ငရုတ္သီးေလွာ္ေထာင္း
ၾကက္သြန္နီ ၂ လုံး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ တက္၊ ခေနာၾကက္သားမွဳန္႔ တတုံး
မာလဟင္းအႏွစ္ခ်က္ျပဳတ္ပုံ
ၾကက္သြန္နီကုိ ေလးျခမ္းစိတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ အရွည္လုိက္ပါးပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္သားကုိ အတုံးေသးေသး တုံးထားပါ။ ၀က္သားကေတာ႔ ေတာက္ေတာက္စင္းထားပါ။ (ကြ်န္မကေတာ႔ ေတာက္ေတာက္စင္းၿပီးသားကုိ တခါတည္း ၀ယ္ခဲ႔တယ္။ ေတာက္ေတာက္စင္းရမွာ ပ်င္းလုိ႔ :D) ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ေလျခမ္းစိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴတုိ႔ကုိ ဆီသတ္ပါ။ တုံးထားေသာ ၾကက္သားနဲ႔ ၀က္သားေတာက္ေတာက္စင္းကုိထည္႔ပါ။ ခဏလုံးထားပါ။ ၿပီး မာလဟင္းအႏွစ္ထုပ္ထည္႔ပါ။ ခေနာၾကက္သားမွဳန္႔ထည္႔ပါ။ မာလဟင္းအႏွစ္ခ်က္ၿပီးရင္ အသီးအရြက္မ်ားစတင္ျပဳတ္လုိ႔ရပါၿပီ။ ကုိယ္ထည္႔မယ္႔ အသီးအရြက္အားလုံးကုိ တမ်ဳိးစီ ျပဳတ္ထားပါ။ ေရာၿပီးျပဳတ္လုိက္ရင္ အက်က္မညီမွာစုိးလုိ႔ပါ။
မာလဟင္းသုပ္ပုံ
သုပ္မယ္႔ ဇလုံထဲသုိ႔ ခ်က္ထားေသာ မာလဟင္းအႏွစ္ထည္႔၊ ျပဳတ္ထားေသာ အသီးအရြက္စုံထည္႔၊ ေျမပဲဆံေထာင္းထည္႔၊ ေစာေကာဆီက်က္ထည္႔၊ ငရုတ္သီးေၾကာ္ေထာင္း(သုိ႔)ငရုတ္သီးေလွာ္ေထာင္းထည္႔ၿပီး နယ္ပါေလ။ စပ္စပ္ေလးႀကိဳက္လုိ႔ ငရုတ္သီးမ်ားမ်ားထည္႔လုိက္တယ္။ စားခ်င္စဖြယ္ေတာ႔ လုပ္ထားလုိက္၏။ ေကာင္းေလအိ မေကာင္းေလအိ.................(ဆား၊ အခ်ဳိမုန္႔တုိ႔ကုိလုိအပ္မွ ထည္႔ပါ။)
1 comment:
မာလာဟင္း လုပ္စားခ်င္လို႔ စာဖတ္ျပီး
မနက္ဖန္မွာ လုပ္စားပါေတာ့မည္
ေက်းဇူးတင္ပါအိ။
Post a Comment