Thursday, March 12, 2009

ၾကက္သားနဲ႔ဘူးသီး ကာလသားဟင္း



ဆီမ်ား နည္းနည္းမ်ားသြားလားေလ။ စားသြားအုံးေနာ္။



ဒီကဘူးသီးေလးေတြက ၀ယ္ရတာ အဆင္ေျပတယ္။ ေသးေသးနဲ႔ႏုႏုေလးေတြ။ အေသးဆုံးအလုံးကိုေရြး၀ယ္ခဲ႔တယ္။

လုိအပ္ေသာအရာ

ၾကက္သား (ကြ်န္မကေတာ႔ အရုိးနဲ႔ပုိႀကိဳက္လုိ႔ ဒီေန႔အရုိးမ်ားမ်ားနဲ႔ခ်က္လုိက္တယ္။)
ဘူးသီး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ တက္


ခ်က္ပုံ

ၾကက္သားကုိ အတုံးေသးေသးတုံးၿပီး ေရေဆး ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ဆႏြင္းထည္႔ၿပီး နယ္ထားေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ဓားနဲ႔ရုိက္ျပားပါ။ ေထာင္းခ်င္လဲေထာင္း၊ ထုခ်င္လဲ ထုႏုိင္ပါတယ္။ ဘူးသီးကုိလဲ အခံြႏႊာ ေရေဆးၿပီး တုံးထားပါ။ ဘူးမွာ ႏုတ္ႏုတ္၊ ဖရုံမွာတုတ္တုတ္ဆုိလုိ႔ ကြ်န္မကေတာ႔ ဘူးသီးကုိ ေသးေသးေလးတုံးထားပါတယ္ရွင္။ ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီနည္းနည္းထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိထည္႔ပါ။ ခဏ အိေအာင္ေၾကာ္လုိက္ပါ။ ၿပီးရင္ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကုိထည္႔ၿ႔ပီး ၅ မိနစ္ေလာက္ လုံးထားေပးပါ။ ၿပီး တုံးထားေသာ ဘူးသီးကုိထည္႔ပါ။ အရည္ေသာက္ အဖတ္ဆုိမုိ႔လုိ႔ ေရမ်ားမ်ားထည္႔ၿပီး ၾကက္သားနဲ႔ဘူးသီး ႏူးေနေအာင္တည္ထားပါေလ။ (ဆား၊ အခ်ဳိ႕ကေတာ႔ လုိမွထည္႔ေတာ႔ေနာ္)။ ၾကက္သားနဲ႔ဘူးသီး ႏူးအိၿပီး ဆူပြက္လာရင္ေတာ႔ စားသုံးလုိ႔ရပါၿပီရွင္။ ဒီမွာက ၾကက္သားကလဲ ေစ်းေပါ၊ ဘူးသီးေလးေတြကလဲ နႏုေလးမုိ႔ အလြယ္တကူ ခ်က္စားလုိ႔ရတဲ႔ဟင္းပါေနာ္။ ႀကိဳက္သေလာက္စားသြားၾကပါအုံးေနာ္။

1 comment:

ThuHninSee said...

ဘူးမွာ ႏုတ္ႏုတ္၊ ဖရုံမွာတုတ္တုတ္ဆိုတာ အရင္ကမသိဘူး။
ဘူးသီးဆုိရင္ တုံးခ်င္သလုိတုံးလုိက္တာ။ မမိုးေကာင္းေျပာသလုိ
ဘူးသီးကို ခပ္ေသးေသးတုံးၿပီးခ်က္တာ အရင္ကထက္အမ်ားႀကီးစားေကာင္းတယ္။ ေက်းဇူးပဲသိလား။