Sunday, March 29, 2009

မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္သုပ္(သုိ႔) ဗမာမုန္႔ညွင္းခ်ဥ္


မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္သုပ္ေလး စားသြားပါအုံးလား (ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္၊ ဆီစိမ္း၊ အခ်ဳိမွုန္႔ထည္႔ၿပီီးသုပ္စားပါတယ္ရွင္)


၂ ရက္ၾကာေသာအခါ


နယ္ၿပီး ဗူးနဲ႔ ဒီလုိထည္႔ထားတယ္။


လုိအပ္ေသာအရာ

မုန္႔ညွင္းစိမ္း
ထမင္း လက္တဆုပ္
ဆား



မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္တည္ပုံ

မုန္႔ညွင္းစိမ္းကုိ ေရေဆးၿပီး အေနေတာ္အပုိင္းလွီးျဖတ္ပါ။ ၿပီးရင္ မုန္႔ညွင္းကုိေရစစ္ထားပါ။ နယ္မယ္႔ ဇလုံထဲသုိ႔ ထမင္း လက္တဆုပ္ထည္႔၊ ဆားထည္႔(ပုံမွန္ထက္ ၂ ဆထည္႔) ၿပီးအရင္နယ္ပါ။ ဆားနည္းလြန္းရင္လဲ စားလုိ႔မေကာင္းပါ။ ထမင္းနဲ႔ဆားေရာသြားေအာင္နယ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ မုန္႔ညွင္းကုိ
ထည္႔ၿပီးနယ္ေပးပါ။ တခ်ဳိ႕ကေတာ႔ ဂ်င္းစိမ္းေလးကုိပါးပါးလီွးၿပီးထည္႔တည္တတ္ၾကပါတယ္။ ကြ်န္မကေတာ႔ သုပ္စားတဲ႔အခါမွသာ ထည္႔တာကုိပုိႀကိဳက္လုိ႔ပါ။ အယ ္.........နယ္ၿပီးရင္ေတာ႔ ဗူးသန္႔သန္႔ေလးထဲမွာထည္႔ပါ။ ရာသီဥတုပူရင္ေတာ႔ ၂ ရက္ဆုိရပါၿပီ။ ရာသီဥတုေအးရင္ေတာ႔ ၃ ရက္၊ ၄ ရက္ေလာက္ထားေပးပါ။ အခ်ဥ္ရရင္ေတာ႔ ပုိၿပီးမခ်ဥ္သြားေစရန္ ေရခဲေသတၲာထဲထည္႔ထားေပးပါ။ စားခ်င္တဲ႔အခါထုတ္စားႏုိင္ပါၿပီ။ သုပ္စား၊ အသားနဲ႔ေၾကာ္စားလုိ႔ရပါတယ္။ ကဲ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္လုပ္နည္း မလြယ္ဘူးလားေလ။


ပဲတီခ်ဥ္လုပ္နည္း၊ မုန္လာဥအခ်ဥ္လုပ္နည္းကလဲ ဒီနည္းအတုိင္းပါပဲေနာ္................


(အထူးသတိ။ ။ တခ်ဳိ႕သူေတြရဲ႕လက္ေတြက လက္ပူတယ္၊ လက္ေအးတယ္ ဆုိၿပီးရွိတတ္ၾကတယ္လုိ႔အိမ္ကအေမတုိ႔က ေျပာတယ္။ လက္ပူတဲ႔သူမ်ားဒီတုိင္းတည္ရင္ အခ်ဥ္ေတြက ပုပ္သြားတတ္ပါတယ္။ လက္ပူတဲ႔သူမ်ားဆုိရင္ေတာ႔ အခ်ဥ္တည္ၾကရင္ လက္အိတ္ေလးစြတ္ၿပီးတည္ေပးပါ။ ကြ်န္မရဲ႕လက္ကလည္း လက္ပူလား၊ လက္ေအးလားလုိ႔ မသိလုိ႔ ပထမဆုံးအႀကိမ္တည္တုံးက လက္အိတ္စြတ္ၿပီးတည္ပါတယ္။ ေနာက္တႀကိမ္မွာေတာ႔လက္အိတ္မစြတ္ဘဲ တည္ၾကည္႔ပါတယ္။ အဟီး ကံေကာင္းတယ္ေျပာရမယ္ ႏွစ္ခါစလုံး အခ်ဥ္ျဖစ္ပါတယ္။ ကြ်န္မလုိ အခ်ဥ္ႀကိဳက္သူမ်ား လုပ္စားႏုိင္ပါေစ။)

7 comments:

khin oo may said...

ေကာင္းတယ္။

MrDBA said...

အက်ိဳးနဲ ... ဒီလဲေရာက္တာဘဲလား အရီးကြန္။ ကၽြန္ေတာ့္မွာ တိမ္ျမွဳတ္ထားတဲ့ ဘေလာ့စေပါ့က လိပ္စာတစ္ခုရွိတယ္ ရွာႏိုင္မလား။ ခြိခြိ။

အရင္ကဟာေတြ ကုန္ေအာင္ ခ်က္စားလိုက္ဦးမယ္ အဲေလ ဖတ္လိုက္ဦးမယ္ေနာ့

၀ါ၀ါေမာင္ said...

မမလဲအဲလိုမုန္႔ညင္းခ်ဥ္တည္ထားတာေလ..ေမေမတို႔လာတုန္းက..အခုကုန္သြားလို႔ ထပ္လုပ္ထားေသးတယ္. အရမ္းၾကိဳက္ :D

nyimuyar said...

ဒီေန့ဘာဟင္းလဲ လာစားမလို႔ ေန႔တိုင္းခ်က္ႏိုင္တာ ေတာ္လိုက္တာ အခ်ဥ္တည္နည္းေပးလို႔ ေက်းဇူး။

ညီမူရာ့သက္ထား။

ေႏြးေနျခည္ said...

တည္စားခ်င္တယ္။ အရမ္းၾကာၾကာထားရင္ အရမ္းခ်ဥ္သြားလားဟင္?

ႏုိင္းႏုိင္းစေန said...

မိုးေကာင္းသူေရ....
ကခ်င္ဟင္းေလး လုပ္ပါအုန္း...
ကခ်င္ဟင္းေတြကို စိတ္ဝင္စားေနတာၾကာျပီ
ေတြ႔လည္းမေတြ႔ဖူးဘူး.. စားလဲမစားဖူးဘူး
ခုမွပဲ စားဖိုမွဴးနဲ႔ ေတြ႔ေတာ့တယ္... း)

မိုးေကာင္းသူ said...

>>>မမ kom
သြားရည္က်ေအာင္လုပ္မိၿပီ။ ဟီး

>>>အကုိႀကီး ဒီဘီေအ
အားလုံး ခ်က္စားသြား.......အဲေလ အားလုံးဖတ္ပါရွင္။

>>>မမ၀ါ
ဒါကုန္ရင္ မမ၀ါဆီလာစားမယ္။

>>>ညီမူရာ႔သက္ထား
အားေနတာလဲပါလုိ႔ပါ။

>>>ညီမ ေႏြးေနျခည္
အခ်ဥ္ရရင္ ေရခဲေသတၲာထဲထည္႔ထားလုိက္ပါ။ ဒါဆုိပုိၿပီး မခ်ဥ္ေတာ႔ပါဘူး။

>>>မမႏုိင္းႏုိင္း
ကခ်င္ဟင္းဟုတ္မဟုတ္ေတာ႔မသိဘူး။ ရွိသမွ်အစြမ္းအကုန္ထုတ္ၿပီးခ်က္ထားတာပါရွင္။