လုိအပ္ေသာအရာ
ၾကက္ဥ (အမွန္က ဘဲဥခ်ဥ္ဟင္းဆုိပုိေကာင္းတယ္။ ဒီမွာက ဘဲဥ၀ယ္လုိ႔ရဘူး။ ဘဲဥနဲ႔တူတဲ႔ ျဖဴျဖဴေတြပဲ၀ယ္ခဲ႔တယ္။)
အာလူး ၂ လုံး
ကုလားပဲ(သုိ႔)ပဲ၀ါေလး
ၾကက္သြန္နီ ၁ လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁ လုံး
မန္က်ည္းမွည္႔ အႏွစ္
ခ်က္ပုံ
ၾကက္ဥနဲ႔အာလူးကုိ ၂၀ မိနစ္ ေရာျပဳတ္ၿပီး အခံြခြာထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိေထာင္းထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။ ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသို႔ ဆီနည္းနည္းထည္႔ ဆီက်က္လာရင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ နီလာေအာင္ ဆီသတ္ပါ။ ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ပါ။ အေရာင္တင္အနီ၊ ဆႏြင္းနည္းနည္းထည္႔ပါ။ ကုလားပဲ(သုိ႔)ပဲ၀ါေလးကုိ ထည္႔ၿပီး ႏူးေနေအာင္တည္ထားပါ။ ပဲႏူးလာရင္ ျပဳတ္ထားေသာ ၾကက္ဥနဲ႔အာလူးကုိထည္႔၊ မန္က်ည္းမွည္႔ အႏွစ္ကို ေရေဖ်ာ္ၿပီးထည္႔(မိမိလုိအပ္ေသာ အခ်ဥ္ႀကိဳက္တဲ႔အေပၚမူတည္ၿပီး ထည္႔ပါ)၊ မဆာလာနည္းနည္း ထည္႔ၿပီး ဆူပြက္လာေအာင္တည္ထားပါေလ။ ဆူပြက္လာရင္ေတာ႔ ၾကက္ဥခ်ဥ္ဟင္းရပါၿပီရွင္။ ကဲ ဒါေလးႀကိဳက္လဲ စားသြားပါအုံးေနာ္။
No comments:
Post a Comment