Friday, March 6, 2009

မုန္လာဥခ်ဥ္ၿပံဳးဟင္းရည္



မည္းမည္းအဖတ္ေတြက မက္လင္ေျခာက္ဖတ္ပါ။ မထုတ္ထားဘူး။ ဒီအတုိင္းပဲ အုိးထဲကေန ခူးခပ္ပလုိက္တယ္။ နံနံပင္ အုပ္မယ္လုိ႔ ေရခဲေသတၲာထဲရွာတာ မရွိေတာ႔ဘူး။ ကုန္သြားပါၿပီကြယ္။ နံနံပင္ကုန္ေနလုိ႔ မထည္႔လုုိက္ေတာ႔ဘူး။ သြား၀ယ္ရမွာလဲ ပ်င္းေနလုိ႔။ :)


လုိအပ္ေသာအရာ

ပုဇြန္စိတ္ (အမွန္က ပုဇြန္စိတ္ေလးေတြနဲ႔ခ်က္ရင္ပုိေကာင္းတယ္။ ဒီမွာက မရွိလုိ႔ ရွိတာနဲ႔ခ်က္လုိက္တယ္။)
မုန္လာဥျဖဴ
ငါးပိ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁ လုံး
မက္လင္ေျခာက္ ၄ ဖတ္ဆုိအေနေတာ္ပါပဲ (တခြက္စာကုိ ရည္ညြန္းၿပီးေျပာတာပါ။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ႀကိဳက္ရင္ေတာ႔ ပုိထည္႔ပါ။)
ဗမာနံနံ

ခ်က္နည္း

မုန္လာဥျဖဴကုိ မိမိႀကိဳက္တဲ႔ပုံစံလွီးၿပီး ေရေဆးထားပါ။ တခ်ဳိ႕က အရွည္လုိက္၊ အ၀ုိင္းလုိက္၊ ေဒါင္လုိက္၊ အလ်ားလုိက္ လွီးၾကတယ္။ ဟဲဟဲ ႀကိဳက္သလုိလွီးပါေလ။ ၿပီးခ်ဥ္ဟင္းခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီနည္းနည္းထည္႔၊ ဆီက်က္လာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတလုံးကုိ ပါးပါးလွီးထည္႔၊ အေရာင္တင္မွုန္႔အနည္းငယ္ထည္႔ၿပီးဆီသတ္လုိက္တယ္။ ၿပီး လွီးထားတဲ႔ မုန္လာဥျဖဴကုိထည္႔၊ ပုဇြန္ထည္႔၊ ငါးပိစိမ္းဆားနည္းနည္းထည္႔၊ ဆားထည္႔၊ အခ်ဳိမွုန္႔ထည္႔ထားၿပီး ခဏေလာက ္လုံးထား ပါ။ ၿပီး ေရေႏြးထည္႔ပါ။ ဆူလာရင္ မက္လင္ေျခာက္(သုိ႔) မည္က်ည္းမွည္႔အႏွစ္ထည္႔ၿပီး ဆူေနေအာင္တည္ထားပါေလ။ နာနာတည္ေလ(ၾကာၾကာတည္ေလ) ေကာင္းေလပါပဲ။ စားခါးနီး နံနံပင္အုပ္ၿပီး စားပါေလ။

No comments: