Friday, March 20, 2009

၀က္သားနဲ႔ၾကာစြယ္ခ်က္



ေဟာဒီက ၀က္သားနဲ႔ၾကာစြယ္ဟင္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


လုိအပ္ေသာအရာ

၀က္သား
ၾကာစြယ္
ၾကက္သြန္နီေသး ၅ လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ တက္ေထာင္း
ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ေထာင္း
ၾကာညဳိ႕
ေစာေကာမွုန္႔


ခ်က္ပုံ

၀က္သားကုိ မိမိစိတ္ႀကိဳက္တုံးၿပီးေရေဆးပါ။ ၿပီးရင္ ၀က္သားကုိ ေထာင္းထားေသာဂ်င္းရည္ထည္႔၊ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ေစာေကာမွုန္႔နဲ႔ေရာၿပီးနယ္ထားပါ။ ၾကာစြယ္ကုိ အခံြႏႊာထားၿပီး အတုံးတုံးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီဥေသးကုိလဲ အခံြႏႊာထားပါ။ ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ဆီနည္းနည္းထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ နယ္ထားေသာ၀က္သားကုိ အရင္ဆုံးေၾကာ္ေပးပါ။ နီလာေအာင္အထိေၾကာ္ေပးပါ။ ၀က္သားမ်ားနီလာရင္ေတာ႔ ေထာင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴထည္႔၊ ၾကာညိဳ႕ထည္႔၊ ေရေႏြးထည္႔ၿပီး ႏူးအိေနေအာင္ တည္ထားေပးပါ။ ၀က္သားမ်ားေရနည္းနည္းပဲက်န္ေတာ႔ရင္ ၾကာစြယ္နဲ႔ ၾကက္သြန္နီဥေသးမ်ားကုိထည္႔ေပးပါ။ ၾကာစြယ္ကုိ ေရခမ္းခါနည္းမွထည္႔ရတာက ခဏေလးနဲ႔က်က္တာမုိ႔လုိ႔ပါ။ ၾကက္သြန္နီဥေသးေသးဆုိေတာ႔ အေစာကတည္းကထည္႔ထားရင္ အလုံးပ်က္သြားမွာစုိးလုိ႔ပါ။ (၀က္သား၊ ၾကာစြယ္၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႔ကုိ တခါတည္းအေစာကတည္းကထည္႔ခ်င္သပါ႔ ဆုိလဲ ထည္႔ႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။)အနံမ်ားေမႊးလာၿပီး ဆီျပန္လာရင္ေတာ႔ ၀က္သား ၾကာစြယ္ခ်က္ရပါၿပီ။ ဆီျပန္လုိ႔တာေျပာရတယ္ ဆီကမျမင္ရဘူးေနာ္။ ဆီကုိနည္းနည္းပဲထည္႔ထားလုိ႔ပါ။ ကဲ အားမနာတမ္းသုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


(အိမ္မွာေတာ႔ ၾကာစြယ္ကုိ ထန္းညက္နဲ႔ယုိလဲထုိးစားပါတယ္။)

4 comments:

ေနညိဳရင့္ said...

၀က္သားနဲ ့ ၾကာဇံခ်က္ ထင္ျပီး အေျပးလာလိုက္တာ..။
ေျပးရင္းနဲ ့ေတာ့ စဥ္းစားမိတယ္ (၀က္သားနဲ ့ၾကာဇံ ဘယ္လို ခ်က္တာလဲ ဆိုတာ).. ဒီေရာက္မွ သိတယ္။ ဒါနဲ ့ မထူးပါဘူးဆိုျပီး ၾကိတ္သြားပါတယ္။
ၾကိတ္ = စား

ဘုန္းျမင့္သူ said...

ကၽြန္ေတာ္က ၾကာစြယ္ ၾကိဳက္တယ္။ မာမီကုိေတာင္ အမ ခ်က္ပံုခ်က္နည္းေလးေတြ ေခၚျပျဖစ္ေသးတယ္။ မာမီက သေဘာက်ေနတာေလ။ ၾကာစြယ္ကုိေတာ့ ၾကက္ေပါင္းရည္ထဲတုိ႕။ ႏွမ္းနဲ႕ ပဲငံျပာရည္အေနာက္တုိ႕နဲ႕လည္း ၾကိဳက္တာပဲ။ စားသြားတယ္ အမေရ။ :)

Phyo Evergreen said...

၀က္သားတံုးၾကီး လက္သီးဆုပ္ သဏႅာန္...

မိုးေကာင္းသူ said...

>>>ေနညဳိရင္႔ေရ..... ၾကာဇံဟင္းခါးကုိ ၀က္သားနဲ႔ခ်က္စားလဲရပါတယ္။ အစ္မသူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္အိမ္ဆုိ ၀က္သားနဲ႔ၾကာဇံဟင္းခါးခ်က္တယ္။
>>>ေမာင္ေလး ဘုန္းျမင္႔သူေရ..........ေမာင္ေလးမာမီက ရီေနပါအုံးမယ္ေလ။
>>>Phyo Evergreen ေရ........... ေလွာင္တာလားေလ။ ၀က္သားကုိ ေသးေသးတုံးထားတာက ျမန္ျမန္ႏူးေအာင္ပါ။