Thursday, March 26, 2009

ဆီက်က္ေခါက္ဆဲြသုပ္

ဆီက်က္ေခါက္ဆဲြသုပ္ဆုိၿပီး အထင္ေတာ႔မႀကီးလုိက္ပါနဲ႔ေနာ္။ ေရေႏြးေလးတည္ၿပီး အဆင္သင္႔ရယ္ဒီမိတ္ေခါက္ဆဲြကုိျပဳတ္လုိက္တာပါ။ ကုိယ္ေတာ္ႀကီးက ဒီေန႔သြားစရာေလးရွိလုိ႔ ေနာက္က်မယ္ အျပင္မွာပဲစားလာေတာ႔မယ္ေျပာတာနဲ႔ ကြ်န္မရဲ႕ထမင္းအုိးေလးကုိ တရက္အနားေပးလုိက္ပါတယ္။ အဲဒီေတာ႔ ဆီက်က္ေခါက္ဆဲြကုိ ဒီလုိ ဒီလုိသုပ္စားလုိက္ပါတယ္။



စားသြားပါအုံးလားလုိ႔ေျပာရမွာလဲ အားေတာ႔နာသား။ ကုိယ္တုိင္လုပ္မဟုတ္ဘူးဆုိေတာ႔ ေခၚေတာ႔ပါဘူးေလ။ အုိး ........ မေခၚေတာ႔ ဘယ္ေကာင္းမလဲေနာ္။ ကဲ ဆီက်က္ေခါက္ဆဲြသုပ္ေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။



ေခါက္ဆဲြသုပ္ထဲ ၾကက္သားျပဳတ္ၿပီးအသားႏြင္ၿပီးထည္႔လုိက္တယ္။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို မုန္လာဥနည္းနည္းထည္႔ျပဳတ္လုိက္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ ငရုတ္ေကာင္းေလး ခတ္လုိက္တယ္။ ဒီေန႔ေတာ႔ ဒါေလးပဲလုပ္စားပါသည္။



ဒီ Myjo တံဆိပ္ ေခါက္ဆဲြထုပ္ပါ။ ဒီတံဆိပ္ကုိပဲ ဆီက်က္လုိလုပ္စားလုိ႔ရတာ ၄ မ်ဳိး ၅ မ်ဳိးေလာက္ရွိတယ္။ ကြ်န္မကေတာ႔ ေခါက္ဆဲြအျပားကုိ ပုိၿပီးႀကိဳက္တယ္။ ေခါက္ဆဲြျပားရဲ႕အရသာက ၾကက္ဥေခါက္ဆဲြနဲ႔တူတယ္။ ေခါက္ဆဲြအျပားက ၂ မ်ဳိးလားမသိဘူးရွိတယ္။ မွတ္ေတာ႔မမွတ္မိဘူး။

No comments: