Friday, March 27, 2009

၀က္သားနဲ႔မွ်စ္ျပဳတ္အခ်ိဳခ်က္

လာၿပီ လာၿပီ ဟုိေန႔ကက်န္တဲ႔ မွ်စ္ျပဳတ္ ၂ ေခ်ာင္း။ ဒီေန႔ေတာ႔ မွ်စ္ဆန္ေလွာ္ဟင္းရည္ မခ်က္ေတာ႔ဘဲ ၀က္သားေလးနဲ႔ေရာခ်က္လုိက္ပါတယ္။ ငါးပိေထာင္းသံပရာညွစ္ေလးနဲ႔စားရင္ေတာ႔ေကာင္းမွေကာင္းပဲ။ ဒီမုိးေကာင္းသူေတာ႔ တခါလာ ငါးပိေထာင္း တခါလာငါးပိေထာင္း ကုန္လဲကုန္ႏုိင္ဘူးေနာ္။ ဒီတခါ အိမ္ကပါးလိုက္တဲ႔ ငါးပိေထာင္းကလဲမ်ားလုိ႔ပါ။ အိမ္ငါးပိေထာင္းေလးစားခ်င္တဲ႔သူမ်ား လိပ္စာအတိအက်သာေပးလုိက္ပါ အေရာက္ပုိ႔ေပးပါ႔မယ္ေနာ္။ ဒါေပမယ္႔ စာတုိက္ကေနငါးပိပုိ႔လွ်င္လက္မခံမွာစုိးလုိ႔ ပုိ႔ေတာ႔ပါဘူးေလေနာ္႔။ ခုတမ်ဳိး ေတာ္ၾကာတမ်ဳိးလုိ႔မေျပာနဲ႔အုံးေနာ္။
ဟဲဟဲ ...................



ဒီေန႔ေတာ႔ ၀က္သားနဲ႔မွ်စ္ျပဳတ္အခ်ိဳခ်က္ေလးစားသြားပါအုံးလား။


လုိအပ္ေသာအရာ

၀က္သား
မွ်စ္
ၾကက္သြန္နီ ၁ လုံးေထာင္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ တက္ေထာင္း
ပင္စိမ္း


ခ်က္ပုံ

၀က္သားကုိ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ဆႏြင္းထည္႔ၿပီး နယ္ထားပါ။ ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီနည္းနည္းထည္႔၊ ဆီက်က္လာရင္ ေထာင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ၿပီး၀က္သားထည္႔ၿပီး ခဏလုံးထားပါ။ ၿပီးရင္ပမွ်စ္ျပဳတ္ထည္႔ ေရထည္႔ၿပီးႏူးေအာင္တည္ထားပါ။ ဆီျပန္လာခါနီး ပင္စိမ္းရြက္ေလးအုပ္ေပးပါ။ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။

2 comments:

၀ါ၀ါေမာင္ said...

တစ္ပန္းကန္လံုးယူျပီး ေျပးျပီ.. း)

puluque said...

အားပါး စားခ်င္တာေတြၾကီးပဲ ေနာက္ေန႔ေတြ လဲ လာစားအုံးိမယ္။ အဲ ဟင္းခ်က္နည္းေတြလာယူအုံးမယ္ဗ်