Monday, March 30, 2009

ၾကက္ေပါင္း ေရစိမ္ေခါက္ဆဲြ

ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္သားကုိဘယ္လုိလုပ္စားရမလဲလုိ႔စဥ္းစားေနတာ။ ဒီကၾကက္ေတြကလဲ CP ၾကက္ဆုိေတာ႔လဲ ဗမာၾကက္ေလာက္အရသာမရွိဘူးေပါ႔ေနာ္႔။ သူမ်ားအသားေတြကုိ အရသာမရွိဘူးေလး ဘာေလးနဲ႔။ ဟီး။ တပတ္စာ ၀ယ္ထားတာလဲ ၾကက္ေပါင္နဲ႔အရုိးပဲက်န္တယ္။ ေရစိမ္ေခါက္ဆဲြ(ေခၚ)ရွမ္းေခါက္ဆဲြနဲ႔ ဂ်ဳံေခါက္ဆဲြေတာ႔ ၀ယ္ထားတာရွိတယ္။ အဲဒီေတာ႔ အရုိးေလးနဲ႔ အုန္းႏုိ႔ေခါက္ဆဲြခ်က္ရမလား၊ ရွမ္းေခါက္ဆဲြခ်က္ရမလား၊ ၾကက္ေပါင္းေရစိမ္ေခါက္ဆဲြခ်က္ရမလားလုိ႔ စဥ္းစားလုိက္တယ္။ ေၾသာ္……ကြ်န္မနယ္ေလ အုန္းႏုိ႔ေခါက္ဆဲြခ်က္ဖုိ႔ အုန္းႏုိ႔ပါ႔ မရွိတာ။ အုန္းႏုိ႔ေခါက္ဆဲြ ဘယ္လုိခ်က္မလဲေနာ္။ အုန္းႏုိ႔သြား၀ယ္ရမွာလဲပ်င္းေတာ႔ အုန္းႏုိ႔ေခါက္ဆဲြခ်က္ဖုိ႔ စာရင္းထဲက ထုတ္လိုက္။ အင္း ရွမ္းေခါက္ဆဲြေလးခ်က္ရင္ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္နဲ႔ဆုိ ရွယ္ပဲ။ ဟီး ဒါခ်က္မယ္လုိ႔ စဥ္းစားလုိက္ျပန္တယ္။ ေၾသာ္……ေမ႔တတ္လုိက္ေလ တုိပန္က်န္(ေခၚ) တရုတ္ပဲငါးပိပါကုန္ေနၿပီ။ တုိပန္က်န္(ေခၚ) တရုတ္ပဲငါးပိကုိေတာ႔ China Town တြင္သြား၀ယ္ရအုံးမည္။ ဟြန္႔ မရွိတာနဲ႔ အကုန္တာနဲ႔ဟုတ္ေရာ။ အဟီး........အမွန္က မုိးေကာင္းဆန္ဆီးေခါက္ဆဲြေလးနဲ႔ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္နဲ႔စားလုိက္ရလဲ ရွယ္ပဲ ရွယ္ပဲ (မုိးေကာင္းဆန္ဆီးေခါက္ဆဲြခ်က္နည္းဒီမွာေရးဖူးပါတယ္) ။ ဒါခ်က္ဖုိ႔က ေ၀းေသးကြ်န္မမွာဆန္ဆီးေခါက္ဆဲြပါ႔မရွိတာ။ ေနာက္ဆုံးပိတ္ေတာ႔ ထူးပါဘူးေလဆုိၿပီး အလြယ္ဆုံး ၾကက္ေပါင္းေရစိမ္ေခါက္ဆဲြပဲခ်က္ဖုိ႔ပဲ စဥ္းစားလုိက္ပါေတာ႔တယ္ရွင္။ ဘာခတ္တုံး လက္က်န္မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ကုိ ေခါက္ဆဲြနဲ႔စားရဖုိ႔အေရးႀကီးတယ္။




ကဲ.............. ၾကက္ေပါင္း ေရစိမ္ေခါက္ဆဲြ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလုိ႔ေခၚရတာေတာ႔ အားနာသားေလ။ ျဖဴျဖဴဖတ္ဖတ္ႀကီးဆုိေတာ႔ စားလုိ႔မေကာင္းေလာက္ပါဘူးေလေနာ္။ :)


အနီးကပ္အရုိက္လြန္သြားတယ္ ေခါက္ဆြဲေတာင္မျမင္ရေတာ႔ဘူး။ ဟီး


လုိအပ္ေသာအရာ

ေရစိမ္ေခါက္ဆဲြေျခာက္(ေခၚ)ရွမ္းေခါက္ဆဲြေျခာက္ နာရီ၀က္ေလာက္ေရစိမ္ထားပါ။ ဒါမွျပဳတ္ရတာပုိအဆင္ေျပပါတယ္။ (ကြ်န္မကေတာ႔ ၀မ္းဘဲတံဆိပ္ပဲ၀ယ္ေလ႔ရွိပါတယ္)

ၾကက္သား

ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ တက္

ဂ်င္း လက္တဆစ္

ေစာေကာဆီက်က္ (ေစာေကာအေၾကာင္းကုိဒီမွာေရးဖူးပါတယ္)

ေျမပဲဆံေထာင္း (မထည္႔လဲရပါတယ္)

ပဲပင္ေပါက္ေရေႏြးေဖ်ာ(မႀကိဳက္လဲ မထည္႔ရင္ရတယ္ေနာ္) ကြ်န္မတုိ႔အိမ္မွာေတာ႔ ေဆာင္းတြင္းဆုိရင္ ပဲလိပ္ျပာရြက္(ေခၚ)ပဲရြက္ေပၚတဲ႔အခ်ိန္မုိ႔လုိ႔ ပဲရြက္ကုိေရေႏြးေဖ်ာထည္႔႔ပါတယ္။

မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္(သုိ႔)ရွမ္းခ်ဥ္

ၾကက္သြန္ၿမိတ္


ၾကက္ေပါင္းဟင္းရည္ခ်က္ပုံ

ၾကက္သားကုိ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႕နဲ႔နယ္ေပးပါ။ ျပဳတ္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ေရထည္႔၊ နယ္ထားတဲ႔ၾကက္သားထည၊္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴထည္႔၊ ဂ်င္႔ထည္႔ၿပီး ျပဳတ္ထားေပးပါ။ နာရီ၀က္ေလာက္ျပဳတ္လုိက္ရင္ပဲ ၾကက္သားေပါင္းဟင္းရည္ရပါၿပီ။ အမွန္တကယ္ကေတာ႔ ၾကက္ျပဳတ္ရည္လုိ႔ေျပာရမွာေပါ႔ေနာ္။


ၾကက္ေပါင္း ေရစိမ္ေခါက္ဆဲြျပင္ပုံ

ေရစိမ္ေခါက္ဆဲြ(ေခၚ)ရွမ္းေခါက္ဆဲြကုိေရေႏြးနဲ႔ျပဳတ္ေပးပါ။ စားမယ္႔ပန္းကန္ထဲသုိ႔ ျပဳတ္ထားတဲ႔ေခါက္ဆဲြထည္႔၊ ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ႔ပဲပင္ေပါက္ထည္႔၊ ၾကက္ေပါင္းဟင္းရည္ထည္႔၊ ေျမပဲဆံေထာင္းထည္႔၊ ေစာေကာဆီက်က္ထည္႔၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ထည္႔၊ ဆား၊အခ်ဳိကိုထည္႔ၿပီး စားသုံးႏုိင္ပါၿပီရွင္။ ကဲမလြယ္ဘူးလားေလ။ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။

(ဒီေန႔ ကြ်န္မမွာ ၾကက္သြန္ၿမိတ္မရွိလို႔ မထည္႔လုိက္ပါဘူး)

6 comments:

Phyo Evergreen said...

ၿဖဴလည္းစားမယ္ မဲလည္းစားမယ္.. စားမွာဘဲစားမွာဘဲ

MrDBA said...

ေတာ္ဘီ ေတာ္ဘီ ဒီတပါတ္အိမ္လာစားေတာ့မယ္ မရေတာ့ဘူး။

Anonymous said...

လာစားတယ္--မ မုိးေကာင္းသူေရ

ျပန္ရင္ မုိးေကာင္းကုိ ျပန္မယ္အစ္မေ၊ရ

ဘာမွာအုန္းမွလဲ ဟိး --

ေႏြးေနျခည္ said...

စားခ်င္လိုက္တာ အမေရ... ခုတေလာ ထမင္းမစားခ်င္ဘူးျဖစ္ေနတယ္

မိုးေကာင္းသူ said...

>>>Phyo Evergreen
ျဖဴျဖဴ မဲမဲစားမွာပဲဆုိလုိ႔ ၀မ္းသာရပါတယ္။

>>>အကုိႀကီး ဒီဘီေအ
လာပါ လာပါ ဖိတ္ေခၚပါတယ္။ ႀကိဳဆုိလွ်က္...

>>>ညခင္းနဲ႔လမင္းေရ
အစ္မအစား မုိးေကာင္းအစားအစာေတြတာ စားေပးခဲ႔ပါ။ ဘာေတြစားခဲ႔လဲလုိေျပာအုံး။ စိတ္ကူးနဲ႔စားရေအာင္လုိ႔။

>>>ညီမ ေႏြးေနျခည္
ေကြ်းခ်င္လုိက္တာ။ တကယ္ပါ။

ဂ်ဴနို said...

မိုးေကာင္းဆန္ေခါက္ဆြဲ ကိုယ္တို ့တအိမ္လံုး သိတ္ႀကိဳက္ေပါ့။ ခဏခဏလည္း လုပ္စားၿဖစ္ပါ့။ ၀က္သားနဲ ့လည္း စားေကာင္းတယ္။
ညီမ ဘေလာ့ေရာက္ရင္ သြားရည္ပဲက်က်လာတယ္။
ႀကံဳခဲ ့ရင္ေတာ့ ညီမအိမ္မွာ တည္းပါရေစ။ သေဘာေကာင္းတယ္ဆိုတာ လံုး၀သိေနတယ္ေလ။