Tuesday, March 3, 2009

မရမ္းသီးသုပ္



လုိအပ္ေသာအရာ
မရမ္းသီး
ေဂၚဖီထုပ္
ၾကက္သြန္နီ
ငရုတ္သီးစိမ္း
ပုဇြန္ေျခာက္
ငါးပိဖုတ္(ေခၚ)ငါးပိကင္
ဆီစိမ္း

မရမ္းသီးကုိ ႏွစ္ျခမ္းျခမ္းၿပီး အေစ႔ေတြကုိ ထုတ္လုိက္ၿပီးေရေဆးပါ။ မရမ္းသီး၊ ေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတုိ႕ကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။ ပုဇြန္ေျခာက္ကုိေထာင္းထားပါ။ ပါးပါးလွီးထားေသာ မရမ္းသီး၊ ေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္တုိ႔ကုိ ဆား၊ အခ်ဳိမုန္႔၊ ငါးပိဖုတ၊္ ဆီစိမ္း ထည္႔ၿပီး နယ္ပါ။ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲ မရမ္းသီးသုပ္ရပါၿပီ။

(မရမ္းသီးကုိ ပါးပါးလွီးၿပီး သုပ္စားရင္ခ်ဥ္တဲ႔သူမ်ား ေနာက္တစ္နည္းက ဒီလုိပါ။)

(ေနာက္တစ္နည္း)

မရမ္းသီးကုိ ႏွစ္ျခမ္းျခမ္းၿပီး အေစ႔ေတြကုိ ထုတ္လုိက္ၿပီးေရေဆးပါ။ ပါးပါးလွီးၿပီး ပုဇြန္ေျခာက္၊ ငရုတ္သီး၊ ဆား၊ အခ်ဳိမုန္႔၊ ငါးပိဖုတ္နဲ႔ ေရာၿပီးေထာင္းပါ။ ေဂၚဖီနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကုိလဲ ပါးပါးလွီးပါ။ ေထာင္းထားေသာ မရမ္းသီး၊ ပါးပါးလွီးထားေသာ ေဂၚဖီနဲ႔ၾကက္သြန္နီတုိ႔ကုိ ဆီစိမ္းအနည္းထည္႔ၿပီး ေရာနယ္ပါ။ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲ မရမ္းသီးသုပ္ရပါၿပီ။

ေရးေနရင္းနဲ႔ သားရည္ေတြ က်လာၿပီ သြားစားမွျဖစ္ေခ်ေတာ႔မည္....................... ဂလု ဂလု။

No comments: