Tuesday, March 10, 2009

ခ်ဥ္ေပါင္နဲ႔မွ်စ္ေၾကာ္



ေဟာဒီက ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ စပ္စပ္ေလး

လုိအပ္ေသာအရာ

ခ်ဥ္ေပါင္
မွ်စ္/မွ်စ္ျပဳတ္
ပုဇြန္
ငါးပိစိမ္း
ငရုတ္သီးစိမ္း
ၾကက္သြန္နီ ၂ လုံး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁ လုံး

ေၾကာ္ပုံေၾကာ္နည္း

ခ်ဥ္ေပါင္ကုိ အရုိးေတြမပါေအာင္ အရြက္ႀကီးပဲျပဳတ္ထားပါ။ အရုိးေတြပါရင္ရွဳပ္လုိ႔။ အရုိးေလးေတြပါထည္႔ခ်က္လဲ ရပါတယ္။ ၿပီးေရေဆးထားပါ။ မွ်စ္ကိုလဲေရေဆးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိလဲ ေရေဆး ၿပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။ ေၾကာ္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီထည္႔ပါ။ ဆီ နဂုိထက္နည္းနည္းပုိထည္႔လုိက္တယ္။ (မဟုတ္ရင္ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္က အုိးကပ္လြန္းလုိ႔ပါ။) ဆီက်က္လာရင္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိထည္႔ပါ။ နည္းနည္းအိလာေအာင္ထိေၾကာ္ပါ။ ၿပီး ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ပါ။ အေရာင္တင္မွုန္႔အနည္း ငယ္ ထည္႔ပါ။ ပုဇြန္ကုိထည္႔ ၃ မိနစ္ေလာက္ထားပါ။ ၿပီးခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ကုိထည္႔ပါ။ ငံျပာရည၊္ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ငါးပိ နည္းနည္း ထည္႔ပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္အိလာေအာင္ထိေမႊေပးပါ။ ၿပီး မွ်စ္ျပဳတ္ကုိထည္႔ပါ။ ေရပါေႏြးအနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး တည္ထားေပးပါ။ ဆီျပန္လာခါနီး ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔ မိမိလုိသေလာက္ထည္႔ပါ။ ဆီျပန္လာေအာင္တည္ထားပါေလ။ အနံမ်ားလဲေမႊးႀကိဳင္လာပါၿပီ။ အသင္႔စားသုံးႏုိင္ေသာ ခ်ဥ္ေပါင္နဲ႔မွ်စ္ေၾကာ္ရပါၿပီ။ ကဲ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ ပူပူေလး..........ဟုတ္ပါဘူး ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ စပ္စပ္ေလး။ အားမနာပါနဲ႔ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးေနာ္။ သြားရည္က်ေနတာျမင္လုိ႔။ :D

No comments: