ုိ
http://yiyao.souezu.cn/yiyaoziyuan/UploadFiles_4684/200712/2007122839591.jpg
ဒီကေနပုံယူထားပါတယ္။
ေစာေကာေခၚလား ေစာင္းေကာေခၚလားေတာ႔ ကြ်န္မလဲ အေသအခ်ာမသိပါ။ ဒီနာမည္နဲ႔ Amomum or Tsaoko ဆုိၿပီး အင္တာနက္မွာပုံရွာၾကည္႔လုိက္တယ။္ တခ်ိဳ႕လဲ တရုတ္မဆလာလုိ႔လဲေခၚတတ္ေသးတယ္။
ေစာေကာသီး အသုံး၀င္ပုံမ်ား
၀က္သားခ်က္၊ ၀က္သားေပါင္း၊ ၾကက္သားေပါင္းေတြထဲ ထည္႔စားလုိ႔ေကာင္းတယ္။ အထူးသျဖင္႔ တရုတ္ခ်က္ဟင္းေတြမွာထည္႔ရင္ပုိေကာင္းတယ္ထင္တာပဲ။ ၿပီးေတာ႔ ရွမ္းေခါက္ဆဲြ၊ တုိပူးေႏြး၊ တုိပူးသုပ္ ေစာေကာဆီခ်က္ေမႊးေလးပါရင္ ပုိေကာင္းတယ္။ ကြ်န္မကေတာ႔ ၀က္သားခ်က္ရင္ ေစာေကာမွုန္႔အၿမဲတမ္းထည္႔တတ္ပါတယ္။ ငါးဟင္းေတြခ်က္ရင္ ဆႏြင္းထည္႔သလုိေပါ႔။
ေစာေကာဆီက်က္ခ်က္နည္း
ေစာေကာသီးကုိ ေလွာ္ၿပီးေထာင္းထားပါ။ တခ်ဳိ႕လဲ ေလွာ္ၿပီး အလုံးကဲြရုံပဲေထာင္းတတ္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။ ဆီက်က္ခ်က္မယ္႔အုိးတည္။ ဆီလုိသေလာက္ထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ အေရာင္နီလာေအာင္ထိေၾကာ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ ေလွာ္ေထာင္းထားေသာ ေစာေကာကုိထည္႔ပါ။ ေမႊးႀကိဳင္ေသာ ေစာေကာ ဆီက်က္ရပါၿပီ။ (ဆီက်က္ထဲ ႏွမ္းေလွာ္ထည္႔လဲ ရပါတယ္)
Egg and cheese tortilla
-
ဂျူဂျူ လုပ်ကျွေးတာ စားလို့ကောင်းသား၊ သူလုပ်တာကြည့်တာ လုပ်ရတာလဲ
ပျော်စရာကြီး။ ပထမဆုံး ကြက်ဥ ၂ လုံးကို ဆား၊ ငရုပ်ကောင်းနဲ့ ရော ခေါက်ပြီး
မီးအေးအေးနဲ့ ဒယ်အိုး...
4 years ago
1 comment:
It is black cardamom.
Post a Comment