Tuesday, March 17, 2009

ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုပ္



နယ္ၿပီးပုံ



မနယ္ခင္ပုံ

လုိအပ္ေသာအရာ

ခရမ္းသီး ၁ လုံး(ႏွစ္ေယာက္စာဆုိေတာ႔ အေနေတာ္ တလုံးဆုိရပါၿပီ)
ၾကက္သြန္နီ ၁ လုံး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ေျမပဲဆံေထာင္း
ဗမာနံနံ

သုပ္ပုံ

ခရမ္းသီးကုိ မီးေသြးခဲမီး နည္းနည္းနဲ႔ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း အိေနေအာင္ထိဖုတ္ေပးပါ။ ကြ်န္မကေတာ႔ မီးေသြးမမီးဖုိလဲမရွိ၊ မုိက္ခရုိေ၀႔လဲမရွိ ဆုိေတာ႔ ထမင္းေပါင္းအုိးရဲ႕ေပါင္းအုိးအန္နဲ႔ ေပါင္းလုိက္ပါတယ္။ ေပါင္းေခ်ာင္လုိ႔ေခၚလားမသိ။ ခရမ္းသီးကုိ ဓားေလးနဲ႔မြန္းထားၿပီး အိေနေအာင္ေပါင္းထားပါေလ။ အလြယ္တကူနည္းပါ။ ေရနဲ႔ျပဳတ္လုိက္ရင္ အရသာေတြထြက္သြားမွာစုိးလုိ႔ပါ။ ဖုတ္ၿပီးသုပ္စားေတာ႔ပုိၿပီး အနံေမႊးပါတယ္။ မရွိေတာ႔လဲ ရွိတာနဲ႔ ျဖစ္သလုိလုပ္စားရတာေပါ႔။ ခရမ္းသီးအိလာၿပီဆုိရင္ေတာ႔ အခံြႏႊာေပးပါ။ ၿပီး ဆီက်က္၀ါ၀ါ၊ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔တုိ႔နဲ႔ နာနာေခါက္ေပးပါ။ ခရမ္းသီးေခ်ေအာင္ထိေခါက္ေပးပါေလ။ ၿပီး သုပ္စားမယ္႔ပန္းကန္ထဲသုိ႔ ခရမ္းသီးထည္႔၊ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီထည္႔၊ ေျမပဲဆံေထာင္းထည္႔၊ နံနံပင္ထည္႔ၿပီး နယ္စားပါ။ ထမင္းလဲၿမိန္ေစမယ္႔ အလြယ္တကူလုပ္စားလုိ႔ရတဲ႔ဟင္းပါ။ ကဲ ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုပ္... အဲ ဟုတ္ဘူးမွားလုိ႔ ခရမ္းသီးေပါင္းသုပ္ စားသြားပါအုံးေနာ္။

3 comments:

Nya Lay said...

Gas မီးဖိုနဲ႔ ဖုတ္လို႔မရဘူးလား အစ္မ

စားဖူးတယ္ အရမ္းေကာင္းတယ္ ႏွမ္းဆီေလး ဆမ္းလိုက္ရင္ ပိုေမႊးေပါ့။ :)

မုိးေကာင္းသူ said...

ေၾကာက္လုိ႔ ညေလးေရ။ ေတာ္ေနမီးေတြထေတာက္ေနမွျဖင္႔။ အစ္မက သတိၲရွိဘူးေနာ္။ ညေလးေျပာသလုိ ႏွမ္းဆီနဲ႔ဆုိ ပုိေမႊးမွာ။ အစ္မမွာ ႏွမ္းဆီရွိဘူး။

ေႏြးေနျခည္ said...

ေျမပဲဆံထည္႕ရမွန္းခုမွသိတယ္..
မွတ္ထားရမယ္