လုိအပ္ေသာအရာ
ၾကက္သား
အာလူး
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ
ဆီ
အေရာင္တင္အနီ၊ ဆႏြင္း၊ မဆလာ
ခ်က္ျပဳတ္ပုံ
ၾကက္သားကုိ ေရေဆးၿပီး မိမိစိတ္ႀကိဳက္ အတုံးတုံးထားပါ။ ဆား အခ်ဳိမုန္႔၊ ဆႏြင္း အနည္းငယ္ထည္႔နယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၂ လုံး ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ တက္ကုိ ေထာင္းထားပါ။ ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ ဆီက်က္လာရင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တုိ႔ကုိထည္႔ပါ။ နီလာေအာင္အထိ ဆီသတ္ပါ။ အေရာင္တင္အနီ၊ ဆႏြင္း အနည္းငယ္ထည္႔ ၿပီးရင္ တုံးထားေသာ ၾကက္သားကုိထည္႔ပါ။ ၁၀ မိနစ္ေလာက္လုံးထားပါ။ ၿပီး အာလူးကုိထည္႔ပါ။ ၿပီး ေရေႏြးထည္႔ၿပီး တည္ထားပါေလ။ ဆီျပန္လာရင္ေတာ႔ မဆာလာခတ္ေပးပါ။ ေမႊးႀကိဳင္ေသာ ၾကက္သားအာလူးခ်က္ရပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment