Thursday, March 5, 2009

ယိုးဒယား ငါးပိရည္က်ဳိ



ငါးပိရည္က်ဳိ ေမႊးေမႊးေလး



ေဂၚဖီျပဳတ္၊ ဘရုိကုိလီျပဳတ္၊ မုန္လာဥျဖဴျပဳတ္၊ ဥနီ။ ရွိတဲ႔ အသီးအရြက္ေတြျပဳတ္ထားတယ္။ (တခ်ဳိ႕က ငါးပိရည္က်ဳိကုိ သံပရာသီးေလးပါ ထည္႔ၿပီးစားတတ္တယ္။) ဒီေန႔ညေနစာကုိေတာ႔ ငါးပိရည္က်ိဳနဲ႔ အားပါးတရ ဆဲြမည္။ :D


ငါးပိရည္က်ဳိပုံ

အရင္ဆုံး ငါးပိရည္ကုိ ေရနည္းနည္းထည္႔ၿပီး အရင္က်ဳိပါ။ ဆူတာနဲ႔တမ္းက်လိုက္တယ္။ ၿပီး အရုိးေတြကုိ ဇကာစစ္နဲ႔စစ္ပါ။ ငါးပိရည္ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီနည္းနည္းထည္႔၊ ဆီက်က္လာရင္ ေထာင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည္႔(၇ တက္ေလာက္ေထာင္း)၊ အေရာင္တင္ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ဆႏြင္း နည္းနည္းထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ၿပီး က်ဳိထားေသာ ငါးပိရည္ကုိထည္႔ပါ။ ဆူလာတာနဲ႔ အုိးကုိ တမ္းၿပီးခ်လုိက္တယ္။ ဗမာနံနံပါထည္႔ အုပ္လုိက္တယ္။ (အခ်ဳိမွုန္႕နည္းနည္းထည္႔၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔ေလွာ္ေထာင္းထည္႔ၿပီး ေရာေမႊလုိက္တယ္)
ကဲ........ငါးပိရည္က်ဳိ ေမႊးေမႊးေလးရပါၿပီ......... (တအိမ္လုံးေတာ႔ အနံေတြနဲ႔ေမႊးႀကိဳင္ေနေလရဲ႕။ အတုိင္မခံရလုိ႔ေတာ္ေသး။) :D




ဒီတခါဗူးက ငါးခူေကာင္ပါ။ ပထမတခါဗူးတုံးကေတာ႔ ငါးျပင္မ လားမသိဘူး။ ငါးပုံစံခ်င္းေတာ႔မတူးဘူး။ စားရတာ ကြာေလလား မကြာေလလားေတာ႔မသိဘူး။ ဒါေပမယ္႔ ဒီငါးပိရည္က ဆန္ေလွာ္မွုန္႔ေတြပါတယ္။ ဗမာငါးပိရည္နဲ႔ ေတာ႔ မတူဘူး။ အရသာေတြကေတာ႔ မဆုိးပါဘူး။

1 comment:

ThuHninSee said...

ငါးပိရည္က်ိဳစားခ်င္တယ္။ က်ိဳလိုက္ရင္ အိမ္မွာအနံ႔စြဲက်န္တယ္။
အိမ္ျပင္ထြက္က်ိဳရင္လဲ ပတ္၀န္းက်င္ကို အားနာလို႔ ငပိရည္မစားရတာၾကာၿပီ။ မိုက္ခရိုေ၀႔ထဲပဲ အျမန္ေႏြးလုိက္ေတာ႔မယ္ စိတ္ကူးတယ္။ တံဆိပ္ေလးျပထားတာ ေက်းဇူးပါ။ ေအးရွားဆုိင္မွာရွိမယ္ဆို စမ္းၾကည္႔မယ္ စိတ္ကူးတယ္။