မုန္႔ညွင္းေပါင္းနဲ႔တဲြဖက္ၿပီးစားဖုိ႔ မရွိမျဖစ္တာကေတာ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပန္ထေရြေဖ်ာ္ပါ။ အိမ္မွာေတာ႔ မုန္႔ညွင္းေပါင္းနဲ႔ ပန္ထေရြေဖ်ာ္ကုိ တဲြၿပီးစားၾကတယ္။ ဒီေတာ႔ အဲဒါေလးပါလုပ္လုိက္ပါတယ္။
လုိအပ္ေသာအရာ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လုံးႀကီးႀကီး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ တက္
ငရုတ္သီးစိမ္း
ငါးပိဖုတ္
ဗမာနံနံ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးပန္ထေရြေဖ်ာ္ပုံ(သုိ႔)ေထာင္းပုံေထာင္းနည္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ မီးကင္။ ထုံးစံအတုိင္း ကြ်န္မက ဒီမွာေတာ႔ ထမင္းေပါင္းအုိးအန္နဲ႔ပဲေပါင္းပါတယ္။ အိလာရင္ အခြံႏႊာေပးပါ။ ငရုတ္သီးကုိလဲ ေလွာ္ေပးပါ။ ပုိၿပီးအနံေမႊးပါတယ္။ ငရုတ္ဆုံထဲသုိ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ တက္၊ ငါးပိဖုတ္နည္းနည္းထည္႔ၿပီးအရင္ေထာင္းပါ။ ၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔၊ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔ထည္႔ၿပီးေထာင္းပါေလ။ ၿပီးရင္ နံနံပင္ကုိပါးပါးလွီးၿပီးထည္႔ပါ။ ဟင္းၿမိန္ေစမယ္႔ ဟင္းတခြက္ပါ။ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။
1 comment:
ပန္ေထြေဖ်ာ္ေတာ့ သိပ္ၾကိဳက္။
Post a Comment