မနယ္ခင္ပုံ
လုိအပ္ေသာအရာ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးစိမ္း ၂ လုံး
ၾကက္သြန္နီ ၁ လုံး
ငရုတ္သီး ၂ ေတာင္႔
သံပရာသီးေသးေသး ၂ လုံး (သံပရာသီးဆုိ ဒီလုိေသးေသးေလးေတြပဲ ၀ယ္တာမ်ားတယ္။ အႀကီးကုိ၀ယ္ရင္ ဟုိက်န္ဒီက်န္နဲ႔ လြင္႔ပစ္ရတာမ်ားတယ္။ ဒီေတာ႔ေသးေသးေလးကုိ၀ယ္ေတာ႔ အေလအလြင္႔မျဖစ္ေတာ႔ဘူးေပါ႔။ ဒီေသးေသးေလးက သံပရာသီးစစ္စစ္ေတာ႔ဟုတ္ဘူး။ အလုံးေလးေသးေပမယ္႔ အထင္ေတာ႔မေသးလုိက္ပါနဲ႔ အရည္ကေတာ႔ရႊမ္းတယ္ေနာ္။)
ဗမာနံနံ
ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း
သုပ္ပုံ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီး၊ နံနံပင္တုိ႔ကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။ သုပ္မယ္႔ပန္းကန္ထဲသို႔ လွီးထားတာေတြအကုန္ထည္႔၊ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္းထည္႔၊ ငံျပာရည္ထည္႔(သုိ႔)ဆားထည္႔၊ အခ်ဳိမွုန္႔ထည္႔၊ သံပရာသီးေလးညစ္ၿပီးနယ္ပါေလ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးက အစိမ္းဆုိေတာ႔ စားရတာ ကြ်တ္ကြ်တ္ေလးပါ။ ရုိးရုိးရွင္းရွင္းနဲ႔ ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္သုပ္လုိ႔ရတဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစိမ္းသုပ္ေလးပါေနာ္။ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။
2 comments:
ၾကိဳက္တယ္ အေမေရ...
ညီမကေတာ့ ေျမပဲေလးပါ ထည္႕သုတ္တတ္တယ္
ဟုတ္တယ္ ညီမေရ ေျမပဲေလးပဲထည္႔လဲေကာင္းတယ္။
Post a Comment