Wednesday, March 25, 2009

ငါးရံေျခာက္ေထာင္းအခ်ဳိခ်က္

အိမ္ကပုိ႔လုိက္ေသာ ငါးရံေျခာက္ကုိလဲ အမ်ဳိးမ်ဳိးလုပ္ၿပီးစားေနရပါတယ္။ တခါလာ ငါးရံေျခာက္ဆီဆမ္း တခါလာ ငါးရံေျခာက္ဆီဆမ္းဆုိလဲျဖစ္ေသးဘူးေလ။ ဒီေန႔ေတာ႔ ငါးရံကုိေထာင္းၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးနဲ႔ၾကက္သြန္နီေရာၿပီး အခ်ဳိခ်က္ေလးခ်က္လုိက္ပါတယ္။


ငါးရံေျခာက္ေထာင္းအခ်ဳိခ်က္ေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။ ဒီေန႔ေတာ႔ ပဲဟင္းနဲ႔တဲြၿပီးစားမည္။


လုိအပ္ေသာအရာ

ငါးရံေျခာက္ လက္ႏွစ္တစ္ ၂ ျပား
ၾကက္သြန္နီ ၁ လုံးႀကီးႀကီး (ဧရာမအႀကီးစားႀကီးကုိ ေျပာတာဟုတ္ဘူးေနာ္။ ဒီမွာက ဧရာမအႀကီးစားႀကီးေတြလဲရွိေတာ႔ ေျပာရေသးတယ္)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁ လုံးႀကီးႀကီး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ တက္
ဆီ


ငါးရံေျခာက္ေထာင္းခ်က္ပုံ

အရင္ဆုံး ငါးရံေျခာက္ကုိ နာရီ၀က္ေလာက္ေရစိမ္ထားပါ။ ၿပီးေထာင္းပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴလဲေထာင္းပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိပါးပါးလွီးထားပါ။ ခ်က္မယ႔္အုိးထဲသုိ႔ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ေထာင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴထည္႔ၿပီးနီလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။ ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားအိသြားေအာင္အထိထားေပးပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားအိသြားရင္ေတာ႔ ေထာင္းထားတဲ႔ ငါးရံေျခာက္ကုိထည္႔၊ အခ်ဳိ႕မွုန္႔ထည္႔၊ ေရေႏြးနည္းနည္းထည္႔ၿပီးတည္ထားေပးပါ။ ဆီျပန္လာမွမီးဖုိေပၚကခ် ၿပီးစားသုံးႏုိင္ပါၿပီ။
(ဆားကုိေတာ႔ လုိအပ္မွထည္႔လုိက္ေတာ႔ေနာ္။ ေတာ္ေန ဆားထည္႔လုိ႔ငန္သြားမွာစုိးလုိ႔ပါ)
ကဲ ငါးရံေျခာက္ေထာင္းအခ်ဳိခ်က္ေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။

2 comments:

ေႏြးေနျခည္ said...

ဖတ္ရင္း ငါးရံ႕ေျခာက္နံ႕ရသလိုလို

ဂ်ဴနို said...

ကံေကာင္းလိုက္တာ။ အိမ္ကပို ့တဲ့ငါးရ့ံေၿခာက္တဲ့။