Thursday, March 19, 2009

ပုဇြန္ငါးပိခ်က္



ေဟာဒီက ပုဇြန္ငါးပိခ်က္ေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


လုိအပ္ေသာအရာ

ပုဇြန္
ၾကက္သြန္နီ ၂ လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လုံး
ငရုတ္သီးစိမ္း ၅ ေတာင္႔
ဗမာနံနံ
ငါးပိ


ခ်က္ပုံ

ပုဇြန္ကုိ အခံြခြာေရေဆးၿပီး ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ဆႏြင္းမွုန္႔နည္းနည္းနဲ႔နယ္ထားပါ။ အခြံကေလးနဲ႔ႀကိဳက္လဲ မခြံမခြာပဲခ်က္စားလုိ႔ရပါတယ္ေနာ္။ ၾကက္သြန္နီကုိေတာက္ေတာက္စင္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။ ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ေတာက္ေတာက္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီကုိ အရင္နီလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္မ်ားနီလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိထည္႔ပါ။ ဆီျပန္လာခါနီး အေရာင္တင္မွုန္႔ထည္႔၊ ငါးပိနည္းနည္းထည္႔၊ နယ္ထားတဲ႔ပုဇြန္ထည္႔ၿပီးဆီျပန္ေအာင္တည္ထားပါ။ ပုဇြန္ငါးပိခ်က္ေလး ခ်ခါနီးၿပီဆုိရင္ေတာ႔ ငရုတ္သီးစိတ္ကုိ ပါးပါးလွီးထည္႔၊ နံနံပင္ထည္႔ၿပီး စားလုိ႔ရပါၿပီ။ အနံမ်ားေမႊးႀကိဳင္လာၿပီဆုိရင္ေတာ႔ ပုဇြန္ငါးပိခ်က္ေလးရပါၿပီ။ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။

3 comments:

ေႏြးေနျခည္ said...

မမေရ ဖတ္မွတ္သြားပါတယ္

ဒီကပုစြန္အသားက မာသလိုပဲေနာ္...ႏုညံ႕တဲ့ အသားမ်ိဳး ရွာ၀ယ္လို႕ရလားဟင္
ျမန္မာ ပုစြန္သားဆို အရမ္းႏုညံ႕တာပဲ...

Phyo Evergreen said...

ၾကည့္႐ံုနဲ႔စားခ်င္လိုက္တာ...
ဟင္း..စားခ်င္တယ္..စားခ်င္တယ္
တကယ္ေကာင္းမဲ့ပံုဘဲ

ဘုန္းျမင့္သူ said...

ပုဇြန္ အေကာင္ေတြ ေတာ္ေတာ္မ်ားတာပဲ။ ဒီဟင္းခ်က္နည္းက ေတာ္ေတာ္လြယ္တာပဲ။ ကၽြန္ေတာ္ မိန္းမ ရရင္ အဲဒီ ဟင္းခ်က္နည္းကုိ ျပန္ၾကည့္ပီး ခ်က္ေကၽြးလုိက္အံုးမယ္။