Wednesday, March 18, 2009

မုိးေကာင္း မုန္႔ညွင္းေပါင္း

သူတုိ႔ သူတုိ႔ေလးေတြေျပာမွ ကြ်န္မလဲ မုန္႔ညွင္းေပါင္း၊ မွဳိကပ္ေပါင္း၊ ပိန္းေပါင္း၊ ဟင္းစုံေပါင္း၊ ဟင္းအင္႔၊ မွ်စ္ခ်ဥ္ေလွာ္၊ ဗဒဲေကာပလာေခ်ာင္ေၾကာ္၊ ငါးခ်ဥ္အုံး၊ ဟင္းျမင္းသီး(သုိ႔) ဟင္းျမင္းရြက္ (ဟင္းျပင္းသီးလား၊ ဟင္းျပင္းရြက္လားေတာ႔မသိ ကြ်န္မအေရးမွားလဲ သီးခံေပးပါ) အဲဒါေတြကုိစားခ်င္လာတယ္။ ဒီမုိးေကာင္းသူေတာ႔ ဘာ ဘာသာစကားေတြေျပာေနၿပီး ဘာဟင္းေတြေျပာေနပါလိမ္႔ဆုိၿပီးေျပာၾကေတာ႔မည္။ ဟီးဟီး။ စားခ်င္တာေလးေတြကုိ ခ်ေရးလုိက္တာပါ။ အိမ္ျပန္မွ အကုန္စားပလုိက္အုံးမယ္။ အင္းေလ....စားရမယ္ဆုိရင္ ေျပာလုိ႔ေတာ႔မကုန္ေတာ႔ဘူး။ ဒါနဲ႔ရွိတာေလးကုိ ေပါင္းစားအုံးမွဆိုၿပီး ကုိက္လံကုိ မုန္႔ညွင္းဖူးေနရာမွာအစားထုိးၿပီး မုန္႔ညွင္းဖူးေပါင္းတဲ႔နည္းအတုိင္း ေပါင္းစားလုိက္ပါတယ္။ အခု ေရးတာကေတာ႔ အိမ္မွာေပါင္းတဲ႔ မုန္႔ညွင္းဖူးေပါင္းနည္းအတုိင္းေရးေပးလုိက္ပါတယ္။ ကုိက္လန္နဲ႔ေပါင္းစားေတာ႔ မုန္႔ညွင္းေပါင္းထက္ စားရတာပုိခ်ဳိပါတယ္။ မုန္႔ညွင္းက နည္းနည္းခါးသက္သက္အရသာေလးပါတယ္။




အနီးကပ္ပုံ။ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။



ေပါင္းၿပီးပုံ



နယ္ၿပီးပုံ



မနယ္ခင္ပုံ



ဒီဆန္မုန္႔ကုိထည္႔တာပါ။ ေမႊးဆန္မုန္႔ထည္႔လဲအတူတူပါပဲ။ ဒါကပုိတန္တယ္ထင္လုိ႔ဒါပဲ၀ယ္ေလ႔ရွိတယ္။ ဒီ အထုပ္ႀကီးတထုပ္မွ S$ 1.10 ပါ။





လုိအပ္ေသာအရာ

မုန္႔ညွင္း (ဒီေန႔ေတာ႔ ကြ်န္မ မုန္႔ညွင္းဖူးအစား ကုိက္လန္ဖူးနဲ႔ေပါင္းလုိက္ပါတယ္။)
ဆန္မုန္႔
ၾကက္သြန္နီ ၂ လုံး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၇ တက္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၇ ေတာင္႔
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁ လုံး
ပုဇြန္ေျခာက္
ငါးပိစိမ္း(သုိ႔)ငါးပိဖုတ္
ဆီ
ငွက္ေပ်ာဖက္


ေပါင္းနည္း

မုန္႔ညွင္းကုိ ထိပ္ပုိင္းေလးပဲျဖတ္ပါ။ အရွည္လုိက္ မုန္႔ညွင္းရုိးေလးကုိဆဲြဆဲြၿပီး စားရတာကုိ ပုိၿပီးအရသာရွိတယ္။ မုန္႔ညွင္းကုိ ေရေဆးၿပီး ေရစစ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ငါးပိ၊ ငရုတ္သီး တုိ႔ကုိ ေရာၿပီးေထာင္းထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ေတာက္ေတာက္စင္းထားပါ။ ဇလုံတခုထဲသုိ႔ မုန္႔ညွင္းထည္႔၊ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ငါးပိ၊ ငရုတ္သီးတုိ႔ကုိထည္႔၊ ေတာက္ေတာက္စင္းထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔၊ ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ဳိမွုန္႔အနည္းငယ္၊ ဆီစိမ္း အနည္းနယ္၊ ဆန္မုန္႔(ကြ်န္မကေတာ႔ အႏွစ္မ်ားမ်ားႀကိဳက္တတ္လုိ႔ ဆန္မုန္႔နည္းနည္းပုိထည္႔လုိက္တယ္) တုိ႔ကုိထည္႔ၿပီး နာနာနယ္ေပးပါ။ ေၾသာ္ နယ္ရင္လဲ လက္အိတ္စြပ္ၿပီးနယ္ေနာ္။ ေတာ္ေန အစ္မမုန္႔ညွင္းေပါင္းလုိမုိလုပ္စားတာ ပါးစပ္ပါမကဘူး လက္ပါစပ္တယ္ျဖစ္ေနမွာစုိးလုိ႔ပါ။ အရသာအေပါ႔အငံျမည္းၾကည္႔ခ်င္လဲ လက္ညဳိးေလးနဲ႔တုိ႔ၿပီး ျမည္းၾကည္႔ပါ။ ကြ်န္မကေတာ႔ ျမည္းၾကည္႔လုိက္တယ္။ ေတာ္ေန ေပါင္းၿပီးမွ အစပ္ဟတ္မတည္႔မွာစုိးလုိ႔ပါ။ အားလုံးအဆင္ေျပသြားၿပီဆုိရင္ေတာ႔ ထမင္းအုိးရဲ႕အန္၊ ေပါင္းေခ်ာင္ေလးမွာ ငွက္ေပ်ာဖက္ကုိေအာက္ကခင္းၿပီး ေစာေစာက နယ္ထားေသာ မုန္႔ညွင္းကုိတင္ပါ။ ထမင္းေပါင္းအုိးေလးရဲ႕ အန္ေလးနဲ႔ေပါင္းစားလဲ အဆင္ေျပပါတယ္။ ကဲ ထမင္းအုိးထဲကုိ ေရထည္႔ၿပီး နာရီ၀က္၊ ၁ နာရီေလာက္ ႏူးအိေနေအာင္တည္ထားပါေလ။ အနံမ်ားလဲေမႊးႀကိဳင္လာၿပီဆုိရင္ေတာ႔ မုန္႔ညွင္းေပါင္း ရပါၿပီေနာ္။ ကဲ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။

(အစပ္မႀကိဳက္သူမ်ား ငရုတ္သီးမထည္႔လဲရတယ္ေနာ္။ ကြ်န္မကေတာ႔ ဘာဟင္းေနေန ငရုတ္သီးစပ္စပ္ေလး ထည္႔တတ္တယ္။ ငွက္ေပ်ာဖက္မရွိလဲ အလူမီနီယမ္ျပား ၾကြပ္ၾကြပ္အိပ္အသန္႔ေလးနဲ႔ခင္းလုိ႔ရပါတယ္ေနာ္)

7 comments:

ဘုန္းျမင့္သူ said...

ကုိက္လန္ဖူးကုိ ေက်ာ္ပဲစားဖူးတာ။ အခုလုိမ်ဳိး ေပါင္းစားတာလည္း တမ်ုိးေကာင္းမွာပါ။ ေမေမကုိ ဒီလုိခ်က္နည္းျပပီး ခ်က္ေကၽြးဖုိ႕ ေျပာလုိက္ပါအံုးမယ္။ ကုိယ္တုိင္ေတာ့ ခ်က္တတ္ဘူး။ စားပဲ စားတတ္တာ :P

မိုးေကာင္းသူ said...

ဟုတ္တယ္ ဘုန္းျမင္႔သူ။ ကုိက္လန္ကုိေက်ာ္စားတာမ်ားၾကတယ္။ ေနာက္တမ်ဳိးအေနနဲ႔ ခ်က္စားလုိ႔ရေသးတယ္။ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ရည္က်ဳိသလုိမ်ဳိး ကုိက္လန္ကုိလဲ အခ်ဥ္ဟင္းက်ဳိစားရင္ေကာင္းတယ္။

ဂ်ဴနို said...

မိုးေကာင္းသူေရ

မုန္ ့ညွင္းေပါင္း ကိုယ္လည္းသိတ္ႀကိဳက္တယ္။ ငါးထဲ့ၿပီးေပါင္းတယ္။ အံ့ႀသစရာပဲ။ ဒါေတြ အၿမဲလုပ္စားတာလား။ ခ်က္တတ္လိုက္တာ။

broken heart said...

ဆန္မုန့္မ်ားမ်ားေလးနဲ႔ ဆို ေတာ္ေတာ္ ေကာင္းတယ္ဗ်........ ေခါ ပုတ္ကို ပန္ ေထြေဖ်ာ္ေလးနဲ႔ လည္းစားခ်င္ေသးတယ္ဗ်.........

မိုးေကာင္းသူ said...

>>> ဂ်ဴႏုိ နဲ႕ broken heart တုိ႕က
ဘယ္ၿမိဳ႕ကလဲ။ ေခါပုတ္ကုိ ပန္ထေရြေဖ်ာ္၊ ဒါမွမဟုတ္ ဆီတုိဖူးနဲ႔စား............အိမ္ျပန္ေရာက္မွစားမည္။

မလိခ said...

မမေရ... မမရဲ႕ မုန္ညွင္းေပါင္းၾကည့္ၿပီး အေမ့လက္ရာ ငွက္ေပ်ာဖူးေပါင္းကို သတိရသြားၿပီ... မႈိကပ္ေပါင္းလည္းေကာင္းတာပဲ... :(.. ဟင္းၿပင္းသီးခ်က္ကိုေတာ့ အၾကိဳက္ဆံုးပဲ.. ေခါပုတ္ကိုေတာ့ ေမေမတို႔ ေခၚတဲ့ ငါးတံုတံု (ေအးလို႕ အႏွစ္ခဲသြားတဲ့ ငါးဟင္း) နဲ႕ စားခ်င္တယ္... ဆန္တို႔ဟူးသုတ္လည္း စားခ်င္လာၿပီးးးးးးးးးး အဟင့္

Unknown said...

မမမိုးေကာင္းသူေရ.. မုန္ညင္းေပါင္း၊ ဟင္းျပင္းသီး၊ ပိန္းေပါင္းေတြကို လြမ္းသြားျပီ.. ေခါပုတ္ကိုလည္း ဆီတုိဖူးနဲ႔ ငါးတံုတံုနဲ႔ စားခ်င္ေသးတယ္.. တနယ္တည္းသားေတြ ျဖစ္မယ္ ထင္တယ္..